Manchester City thuisshirt 2018-2019

Vandaag is het nieuwe thuisshirt van de trotse kampioen van de Engelse Premier League officieel gelanceerd. Manchester City heeft in samenwerking met kledingsponsor Nike het nieuwe shirt voor het seizoen 2018-2019 gelanceerd. Het nieuwe thuisshirt is natuurlijk te zien in de wedstrijden die worden gespeeld in het Etihad Stadium. Dit stadion biedt plaats aan 55.000 supporters die wekelijks schitterend voetbal zien van de ploeg van trainer Josep Guadiola. Aankomend seizoen zijn sterren als Kevin de Bruyne, Leroy Sané, Kyle Walker, Gabriel Jesus en Sergio Agüero weer te bewonderen in de Champions League, Premier League, FA Cup en League cup. Het sterren ensemble schittert aankomend seizoen tijdens de thuiswedstrijden in deze competities in dit super gave shirt! Ben jij nieuwsgierig naar het nieuwe thuisshirt van ‘’ The Citizens?’’ Check de details hieronder!

Manchester City thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe thuisshirt van Manchester City heeft weer dezelfde kleur als de afgelopen jaren. Iedere supporter en speler van de club is gewend aan de lichtblauwe kleur van het thuistenue van Manchester City. Er zijn natuurlijk wel grote verschillen tussen het thuisshirt van de afgelopen jaren en het thuisshirt voor het seizoen 2018-2019. Het nieuwe thuisshirt is namelijk ontworpen aan de hand van het nieuwe template van Nike, het Vapor Aeroswift template. Dit template is door Nike ook veel gebruikt bij het ontwerpen van de shirts voor het WK van 2018. Wat erg herkenbaar is aan het Vapor template is de kraag. Deze begint namelijk diagonaal, maar eindigt recht. In deze kraag is ook een donkerblauwe strip te zien. Deze loopt door tot aan de achterkant van het shirt. De kraag is uitgerust met een knoop aan de voorkant. Dit geeft toch een klassiek karakter mee aan het shirt. Ook de mouwen van het nieuwe thuisshirt van Manchester City zijn uitgerust met speciale details van het nieuwe template van Nike. De mouwen hebben namelijk een flitsend zigzag-patroon. Dit straalt snelheid uit.  Nike is sinds 2013 de trotse sponsor van de Engelse kampioen. Echter gaan er geruchten dat Puma de verantwoordelijkheden van Nike over gaat nemen.

Dat zou betekenen dat dit jaar het laatste jaar is dat de bekende swoosh op het shirt van Manchester City te vinden is. De swoosh staat op de rechterkant van de borst van het shirt. De swoosh is donkerblauw van kleur. Op de linkerkant van de borst staat het logo van de Engelse club. Manchester City heeft dit jaar natuurlijk een geweldig jaar in de Premier League. Echter ontbreekt nog steeds in Europese hoofdprijs in de prijzenkast. Daar moet in dit nieuwe shirt dan eindelijk verandering in gaan komen. Op het nieuwe shirt van Manchester City is natuurlijk ook de naam van de sponsor te vinden. Op het midden van de voorkant van het shirt prijkt de naam van shirtsponsor Etihad Airways. Etihad Airways staat al een erg lange periode op het shirt van de club, sinds 2009 namelijk. Nieuwe dit jaar is de sponsor op de mouwen van het shirt. Nexen Tires staat op linker mouw. Voor het eerst in de geschiedenis van de Engelse club dragen zij een tweede sponsor op het shirt.

Het nieuwe thuistenue van de Engelse kampioen wordt gecompleteerd door een witte broek en navy voetbalkousen. Door de keuze voor de navy kousen is het tenue gebaseerd op het kampioenstenue uit 1937. Ook tijdens het jaar van de wederopstanding in 1998-1999 droegen de spelers van Manchester City navy sokken. In 1999 werd City kampioen in de Second Division. Sinds het kampioenschap in deze divisie heeft de club vele successen geboekt en zijn ze een echte Europese grootmacht geworden. Nike maakt natuurlijk ook gebruik van verschillende technologieën. Het thuisshirt is namelijk uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. Deze zorgt voor verkoeling, vochtafvoer en ventilatie tijdens de wedstrijden zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De broek van het nieuwe thuistenue van Manchester City is uitgerust zonder naden. Hierdoor kunnen de spelers zich nog vrijer bewegen. Het nieuwe thuistenue van Manchester City wordt zowel door de mannen als vrouwen van de club gedragen. Check ook het nieuwe trainingspak of het nieuwe uitshirt of het Champions League uitshirt!

Manchester City voetbalshirt kopen

Het nieuwe thuisshirt van Manchester City is vanaf nu te bestellen in de onderstaande webshops. De prijs van het shirt is voor volwassenen € 85,- en voor kinderen ben je iets goedkoper uit namelijk € 70,- In deze webshops is het ook mogelijk om de shirts te laten bedrukken met de officiële bedrukking. Dit kan zowel met je eigen naam en rugnummer als met de naam en rugnummer van je favoriete spelers van Manchester City. Wil je andere fanartikelen van de Engelse topclub kopen? Bekijk dan het overzicht hiernaast of hieronder! Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Manchester City voetbalshirt in deze WEBSHOP (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

of de NIKE SHOP