Manchester City draagt speciaal FA Cup winners 1969 warming-up shirt

In de warming-up voorafgaande aan de met 6-0 gewonnen FA Cup Finale tegen Watford droeg Manchester City een opvallend warming-up shirt. Het shirt zagen we nog niet eerder in de Manchester City collectie van Nike afgelopen seizoen. Dit heeft een reden. Het betreft namelijk een special edition voetbalshirt, dat een ode is aan het winnen van de FA Cup in 1969. Dat is dit jaar 50 jaar geleden. 50 jaar na dato was het voor de club van manager Pep Guardiola weer raak. Ook in 2011 wisten The Citizens tussendoor nog de beker te bemachtigen.

Warming-up shirt Manchester City ode aan FA Cup winst 50 jaar geleden

In het seizoen 1968-1969 won Manchester City de finale van Leicester City in het Wembley Stadium in London op 26 april. Neil Young was destijds verantwoordelijk voor het enige doelpunt. Het warming-up shirt dat City droeg heeft precies hetzelfde design als het shirt van 1968-1969. Het voetbalshirt wordt gekenmerkt door de verticale rode en zwarte banen. Het shirt is gebaseerd op het Nike Striped division template. Dit betekent dat het shirt is uitgerust met een v-hals. De swoosh van Nike staat in het wit op de rechterborst en de andere borst bevat een vintage City logo. Dit is hetzelfde logo als de club had in 1969 en bevat bovendien een verwijzing naar het winnen van de FA Cup eind jaren ’60. Verder is er weinig spannends aan het warming-up shirt dat Man City droeg dit weekend. Tijdens de wedstrijd tegen Watford droeg de club het thuisshirt.

Dit is overigens het laatste Manchester City shirt van Nike. Vanaf juli verzorgt Puma namelijk de tenues en trainingskleding van de Premier League kampioen. Het shirt is door City en Nike beperkt geproduceerd en daardoor alleen in de clubshop beschikbaar. Ben je op zoek naar andere Manchester City tenues? Check het dan in deze winkel.