18 augustus 2021

Manchester City 3e voetbalshirt 2021-2022

Manchester City draagt in een aantal uitwedstrijden dit seizoen het alternatieve uitshirt of Manchester City 3e shirt 2021-2022. Dit tenue werd vandaag door Puma en de club officieel gepresenteerd met het moto: ''A different city.'' Dit tenue wordt door het team van Pep Guardiola gedragen tijdens een aantal uitwedstrijden in de Premier League, FA Cup, League Cup en Champions League in 2021-2022. Het nieuwe tenue is onderdeel van het Puma Faster Football programma, waarbij alles draait om creativiteit en het buiten de lijnen denken!

Donkerblauw Manchester City uitshirt 2021-2022

Met het design van het Manchester City 3e voetbalshirt 2021-2022 is zeker buiten de lijntjes gedacht. De badge van de club prijkt namelijk niet op de borst en is (bijna) niet zichtbaar op de voorkant van het tenue. Bij het ontwerpen van dit tenue is gebruik gemaakt van het nieuwe template, dat Puma gebruikt voor alle nieuwe 3e shirts dit seizoen. Ook clubs als PSV, Borussia Dortmund, AC Milan, Olympique Marseille en Valencia hebben een tenue met eenzelfde soort design. Het Manchester City 3e shirt is navy blauw met lichtblauwe accenten, geïnspireerd door de clubkleuren van de Engelse kampioenen. Het meest opvallende aan het tenue is het feit dat de clubbadge ontbreekt op de borst. In plaats hiervan heeft Puma twee horizontale lichtblauwe banen op de borst aangebracht, waartussen de naam van de club in een iconisch lettertype is verwerkt: MAN CITY. Het tenue bevat wel een all-over print van het clublogo over de gehele voorzijde van het tenue. Het Puma logo prijkt in het wit op het midden van de borst en op beide mouwen en het logo van sponsor Etihad Airways staat ook in het wit op het midden van het tenue. De achterkant van het tenue is geheel donkerblauw en bevat in de nek wel het logo van ''The Citizens.'' Bovendien bevat het voetbalshirt een ronde hals. Het Manchester City derde tenue 2021-2022 wordt compleet gemaakt door een navy blauw voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de club en Puma staan. De kousen zijn ook donkerblauw en bevatten vijf horizontale lichtblauwe banen, waartussen de bijnaam van de club (CITY) en het Puma logo zijn geplaatst.

Zoals alle voetbalshirts van Puma zijn ook deze tenues uitgerust met de Puma DryCell technologie. Dit systeem is in de stof (polyester) van de tenues verwerkt en zorgt voor de afvoer van van vocht en zweet naar de buitenkant van de voetbalshirts en voor ventilatie.

City speler Fernandinho is in ieder geval enthousiast over het design van het nieuwe voetbalshirt: ''Ik wilde een keer wat anders en dat hebben we nu eindelijk. Ik ben fan van het design! Een clublogo kan veranderen, maar de naam van een club nooit.'' Ook Head of Design Teamsport bij Puma, Carl Tuffley, haakt hierop in: ''Onze uitdaging was om het design van een traditioneel voetbalshirt te veranderen. We wilden dit tenue door een nieuwe lens bekijken en de grenzen verleggen. Voor ons was het te makkelijk om op save te spelen en dit is het resultaat.''

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Puma Manchester City 3e voetbalshirt 2021-2022, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Grealish, De Bruyne, Mahrez, Foden, Sterling, Torres, Dias, Jesus, Zintsjenko en nog meer spelers en check ook het Manchester City thuisshirt en uitshirt van dit seizoen.

Manchester City 3e shirt bestellen

Het Puma Manchester City 3e shirt 2021-2022 kun je pas vanaf de officiële lancering deze zomer bestellen. De prijzen van de tenues zijn hetzelfde als afgelopen seizoenen. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen € 69,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95! In de onderstaande winkels kun je ook nog de huidige Manchester City voetbalshirts bestellen. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

Bestel je Manchester City voetbalshirt in deze WINKEL 

of deze webwinkel (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

of deze SHOP!

Manchester City 3e voetbalshirt 2021-2022

Manchester City 3e shirt 2021-2022
Manchester City 3e tenue 2021-2022