20 september 2016

Manchester City 3e shirt 2016-2017

Manchester City en NIKE hebben vandaag het nieuwe 3e shirt of alternatieve uitshirt van de club voor 2016-2017 gelanceerd. In januari lieten we al de kleuren van het nieuwe 3e shirt van Manchester City zien. Vandaag is het nieuwe shirt officieel bekend gemaakt. In dit nieuwe shirt speelt Manchester City vooral de uitwedstrijden in de Champions League of FA Cup, maar ook een aantal wedstrijden in de Premier League. Tijdens de Champions League groepsfase is de club, die vanaf dit seizoen onder leiding staat van Guardiola, ingedeeld in poule C met Barcelona, Borussia Mönchengladbach en Celtic. Het nieuwe shirt werd door supporters en spelers van de club gepresenteerd. We bespreken hieronder het design van het vooral flitsende nieuwe shirt van Man City!

Paars/oranje Manchester City 3e shirt 2016-2017

Het nieuwe alternatieve uitshirt voor 2016-2017 staat geheel in het teken van de stad Manchester als stad van muziek, stijl en sport. Daarnaast staat het nieuwe shirt van ''The Citizens'' geheel in het teken van de vlucht die de club de laatste twintig jaar genomen heeft van een club die in de lagere Engelse divisies speelde naar een topclub in Engeland en Europa. Het flitsende karakter komt terug in het design van het nieuwe 3e shirt. Het nieuwe alternatieve uitshirt van Manchester City is een combinatie van oranje en paars (persion violet). Aan de bovenkant van het shirt overheerst het oranje, maar bevinden zich bovendien dunne horizontale paarse pinstripes. De onderkant van het nieuwe shirt is paars met dunnere oranje pinstripes. Dit effect loopt rustig in elkaar over. Hiermee heeft het shirt vrijwel hetzelfde template als het nieuwe 3e shirt van AS Roma en Inter Milan. De mouwen van het nieuwe shirt zijn geheel oranje, terwijl het shirt ook is uitgerust met een zwarte strip aan de zijkanten. Deze strip zet uit wanneer de spelers in beweging zijn en laat dan ook oranje details zien. Daarnaast zorgt deze strip voor ventilatie.  Bovendien bevat het nieuwe shirt een v-hals, welke aan de achterkant de naam van de club bevat. De strepen die op de voorkant van het shirt aanwezig zijn, lopen ook door over de achterkant van het nieuwe cup shirt van Manchester City. Uiteraard zijn ook de gebruikelijke logo's op het nieuwe shirt aanwezig. De rechter borst bevat de swoosh van Nike in het wit, terwijl de andere borst het nieuwe logo van de club bevat. Nike is sinds 2014 kledingsponsor van de Engelse club. Het voorgaande City logo is het logo dat vanaf 1997 tot de zomer van 2016 werd gebruikt. Vanaf dit seizoen prijkt er een geheel nieuw logo op de borst van Manchester City. Dit logo is een combinatie van licht blauw, navy blauw en wit. Het nieuwe logo is ook weer uitgerust met het schip. Het schip in het logo is goud. Dit schip staat symbool voor het kanaal dat door de stad Manchester loopt. De drie licht blauwe banen daaronder symboliseren de drie rivieren die door de stad lopen, de Irwell, de Irk en de Medlock. Op deze plaats bevindt zich ook de rode roos van Lancashire. Dit is het gebied waarin de stad Manchester ligt. Op het midden van het shirt prijkt hoofdsponsor Etihad Airways, welke sinds 2009 deze functie vervult. De voetbalbroekjes van het nieuwe tenue van Manchester City zijn ook paars met aan de zijkanten een zwarte strip. Bovendien bevatten de shorts de logo's van de club en City. De kousen van het tenue zullen overwegend oranje zijn met aan de achterkant flitsende strepen en op de voorkant de swoosh van Nike en een deel van de naam van de club: CITY.

Het is de eerste keer sinds 2008-2009 dat het uitshirt of 3e shirt weer oranje is. Destijds was het shirt oranje met navy blauwe en witte accenten. De nieuwe tenues zijn door Nike natuurlijk ook uitgerust met de Nike Dri Fit technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Vanaf nu zullen sterren als Kün Aguero, De Bruyne, Gundogan, Sané, Kompany en andere sterren in dit shirt schitteren. Check ook het nieuwe City thuisshirt voor 2016-2017 of het nieuwe Manchester City uitshirt!  Check hieronder ook meer informatie over de authentic Vapor Match versie van het shirt, welke is uitgerust met de AeroSwift technology.

Manchester City voetbalshirt 2016-2017 kopen

Het nieuwe Manchester City 3e shirt voor 2016-2017 kan je vanaf nu  in de onderstaande shops kopen voor kinderen en volwassenen. De prijs van het shirt voor kinderen is € 70,- en voor volwassenen € 80/85,-. De authentic versie van het shirt is duurder en heeft een prijs van € 140,-. Check daar ook het nieuwe thuisshirt en uitshirt

In deze shops kan je jouw Manchester City shirt laten voorzien van de officiële bedrukking van jouw favoriete speler of een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Premier League bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen tijdens Premier League wedstrijden. Wil je andere producten van de club kopen? Check dan onder andere het overzicht hiernaast of hieronder en vergelijk de prijzen. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwe Manchester City shirt deze City shop! (iets goedkoper en inclusief officiële bedrukking)

of de officiële NIKE SHOP! 

of in deze Manchester City STORE! 


Manchester -city -3e -shirt -2016-2017

City -3e -shirt -2016-2017

City -3e -shirt -2016-2017-nike

Technische informatie Manchester City authentic voetbalshirt 2016-2017

Manchester City en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.