Het nieuwe Manchester City 3e shirt is vandaag officieel gelanceerd door teamkledingsponsor Nike en de kampioen van Engeland. In dit voetbalshirt speelt Manchester City de Champions League en Premier League uitwedstrijden gedurende het seizoen 2014-2015. City is neemt het in de groepsfase van de Champions League op tegen Bayern München, CSKA Moskou en AS Roma. Het nieuwe Manchester City 3e shirt of alternatieve uitshirt bestaat uit twee tinten paars en is gebaseerd op de voetbalshirts van de club in de beginjaren '90 en het seizoen 2007-2008. Daarnaast bevat het nieuwe uitshirt lime groene details, welke ook een verwijzing zijn naar eerdere shirts van de club. Zowel het shirt als de voetbalbroekjes en de kousen zijn aan de voorkant een lichtere kleur paars dan de voorkant van deze items. Deze kleuren worden gescheiden door een lime groene baan, welke over de schouders en de zijkanten van het voetbalshirt lopen, alsook over de zijkanten van het short en de kousen. Deze lime groene banen accentueren een gevoel van snelheid, wanneer de spelers van City in actie komen in dit voetbalshirt. Verder is het nieuwe City 3e shirt uitgerust met een klassieke polo kraag met drie knoopjes in een donker paarse kleur. De binnenkant van de kraag bevat een speciaal detail. Hierin staat namelijk een driehoek met daarin de leus van de club: ''We are City''. Op de achterkant van de voetbalshirts staat de bedrukking van de spelers in een cursief lime groen font met een paarse uitlijning. De linker borst bevat ht logo van City en de andere borst de swoosh van Nike. Hoofdsponsor Etihad Airways versiert het midden van het voetbalshirt.

Zoals aangegeven wordt het nieuwe 3e shirt gecompleteerd door een paars voetbalbroekje met lime groene lijnen aan de zijkanten en staan de logo's van Nike en City op de shorts. De kousen zijn geheel paars met aan de bovenkant een zwarte band en aan de zijkanten een lime groene baan. Bovendien staat de naam van de club op de sokken, evenals het logo van Nike. Check hieronder de foto's van het officiële Manchester City 3e shirt 2014-2015. Dit voetbalshirt kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de nieuwe thuisshirts, uitshirts, trainingsshirts en N98 jackets van The Citizens. Inclusief officiële Premier League bedrukking van sterspelers als Aguero, Fernandinho, Negredo, Dzeko en Navas. + 10% KORTING!

Koop het hier en geef hieronder je mening!

City 3e Shirt 2014-2015

Manchester City 3e Shirt 2014-2015

Man City 3e Shirt 2014-2015

Extra informatie


Uiteraard zijn alle Nike voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Manchester City voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van Manchester City coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanten van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van Manchester City is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

 

Bron foto's: news.nike.com