Liverpool uitshirt 2022-2023

Het nieuwe Liverpool uitshirt 2022-2023 is vandaag officieel gepresenteerd door Nike en de Engelse voetbalclub tijdens het trainingskamp van de club in Bangkok. Liverpool FC draagt het nieuwe uittenue voor het eerst in de pré season wedstrijd tegen Manchester United op 12 juli. Het nieuwe tenue wordt bovendien gedragen tijdens de Champions League, Premier League, FA Cup en League Cup uitwedstrijden tijdens het seizoen 2022-2023. Het uittenue wordt bovendien door het vrouwenelftal van Liverpool gedragen, de Liverpool F.C. Women. In sommige uitwedstrijden dragen deze teams het alternatieve uitshirt, namelijk het Liverpool 3e voetbalshirt 2022-2023. Nike is ook dit jaar verantwoordelijk voor het design en de productie van de Liverpool voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk is sinds medio 2020 de kledingsponsor van ''The Reds.'' Standard Chartered is sinds 2010 de hoofdsponsor van de club. 

Liverpool uit shirt en tenue 2022-2023

Waar het Liverpool thuisshirt 2022-2023 een degelijke Britse look heeft, is het Liverpool uitshirt juist de tegenpool daarvan. Het nieuwe Liverpool uitshirt 2022-2023 is geïnspireerd door de levendige muziekscene van de stad en vooral de pioniersrol die de stad speelde in de dansscene van de jaren '90! Het Liverpool uitshirt speelt zijn eigen ritme en gaat terug naar een tijd waarin de grote uitgaansclubs de wereld regeerden met een iriserend, veelkleurig gemarmerd patroon op een witte dansvloer. Dit is exact hoe het Liverpool uitshirt eruit ziet. De basiskleur van het voetbalshirt is wit en verder wordt het voetbalshirt gekenmerkt door de duizelingwekkende golven in de kleuren van de regenboog. De iriserende kleuren van deze golven lopen naadloos in elkaar over. Geen één voetbalshirt heeft exact hetzelfde patroon, wat betekent dat iedere speler een uniek voetbalshirt draagt. Wanneer je zelf dit voetbalshirt koopt, heb je dus ook een uniek tenue! Het Liverpool uitshirt is verder afgewerkt met zwarte accenten. De band aan de onderkant van de mouwen is zwart en hetzelfde geldt voor alle logo's op het tenue. De rechterborst bevat de swoosh van Nike en de linkerborst de iconische Liverbird. Op het midden van het tenue prijkt hoofdsponsor Standard Charterd en de linkermouw bevat het logo van subsponsor Expedia. Het voetbalshirt bevat bovendien een V-hals. Uiteraard bevat de achterzijde van het tenue in de nek weer de Hillsborough graphic. Dit betreffen twee vlammen met daartussen het getal 97, verwijzend naar de 97 Liverpool supporters die als gevolg van het Hillsborough drama in 1989 overleden.

Het Liverpool uittenue wordt dit jaar compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje, welke ook de logo's van de club en Nike bevat. De kousen zijn ook volledig wit. Dit seizoen dragen de spelers bovendien een geheel nieuwe bedrukking op de achterzijde van de voetbalshirts. Het lettertype van deze bedrukking is geïnspireerd door de historische straatborden in de stad.

De Liverpool voetbalshirts zijn dit seizoen weer onderdeel van het Nike Move To Zero programma. De tenues zijn gemaakt van gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen. In het materiaal zijn weer de nieuwste performance technologieën van Nike verwerkt. De authentic voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit Adv. Technologie en de replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) vallen meer getailleerd, bevatten extra ventilatiezones en zijn lichter.

Aanvoerder Jordan Henderson geeft nog een reactie op het design van het nieuwe uittenue: "We zijn verheugd dat de fans het nieuwe uittenue van Nike zien. Het komt niet vaak voor dat we een voetbalshirt dragen op de dag van de onthulling. Het zal een speciaal moment voor ons zijn om te shinen in dit nieuwe voetbalshirt tijdens de eerste oefenwedstrijden van het seizoen.''

Liverpool uitshirt bestellen

Het nieuwe Liverpool uitshirt 2022-2023 kun je vanaf nu voor volwassenen en kinderen bestellen. De prijzen van de voetbalshirts zijn hetzelfde als andere jaren. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het match voetbalshirt € 139,95 en de replica versie € 89,95. Voor kinderen (maten 122, 134, 146, 158 en 170) is het voetbalshirt € 69,95. De broekjes bestel je weer vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 19,95. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Bestel je Liverpool voetbalshirt altijd in de NIKE SHOP 

of Liverpool fanshop! (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

of deze SHOP!

 Liverpool uitshirt 2022-2023

Liverpool uitshirt 2022-2023

Liverpool uitshirt 2022-2023

Liverpool uitshirt 2022-2023