5 mei 2022

Liverpool thuisshirt 2022-2023

Het nieuwe Liverpool thuisshirt 2022-2023 is vandaag officieel gelanceerd door Nike en de Engelse topclub! Het nieuwe tenue van ''The Reds'' betreft de eerste grote release van Nike voor het seizoen 2022-2023.  In het nieuwe tenue speelt het team van manager Jürgen Klopp de Champions League, Premier League, FA Cup en League Cup thuiswedstrijden in Anfield Road tijdens het seizoen 2022-2023. Het tenue wordt ook gedragen door het vrouwenteam van de club, Liverpool Football Club Women. Nike is weer verantwoordelijk voor de productie en het design van het Liverpool voetbalshirt. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2020 de kledingsponsor van ''The Reds'' en dit contract loopt in ieder geval nog tot de zomer van 2025.

De inspiratie

Het Liverpool thuisshirt is dit seizoen een eerbetoon aan het clublied: ‘’You’ll Never Walk Alone.’’ Het supporterslied werd zestig jaar geleden (1963) namelijk geïntroduceerd bij de club. ‘’You’ll Never Walk Alone’’ vond overigens al in 1945 het levenslicht. Het nummer was onderdeel van de Rodgers & Hammerstein show op Broadway en bleef gedurende de jaren ’50 populair door covers van Frank Sinatra en Elvis Presley. De Merseybeat band Gerry & The Pacemakers bracht het nummer in 1963 naar Anfield Road. In die tijd was het stadion van Liverpool één van de eerste stadions met een professioneel geluidssysteem. Voor de wedstrijden werd vaak de Top 10 van dat moment gespeeld. In 1963 stond ‘’You’ll Never Walk Alone’’ vier weken op nummer 1 in de hitparade. Sindsdien is het nummer nooit meer op Anfield Road verdwenen en dit seizoen viert de club dat het nummer al dertig jaar onderdeel is van de clubcultuur.

Het design

Het Liverpool thuisshirt 2022-2023 heeft een vrij eenvoudig design en is dan ook geïnspireerd door de voetbalshirts van de jaren '60. Het voetbalshirt is namelijk volledig rood, zonder veel opvallende details. De tint rood die men voor het nieuwe Liverpool tenue gekozen is iets donkerder dan we gewend zijn. Bovendien bevat het voetbalshirt een ronde hals. In de biesjes aan de onderkant van de mouwen is wel een speciaal patroon verwerkt. Dit patroon bestaat uit kleine verticale lijnen, waarin de initialen van het clublied zijn verwerkt: You'll Never Walk Alone (YNWA). Ook in de nek op de achterzijde van het voetbalshirt zijn weer de vlammen met daartussen het getal 97 verwerkt. Dit is een eerbetoon aan de bij het Hillsborough drama omgekomen Liverpool supporters. Dit betreft overigens het eerste Liverpool voetbalshirt waarin het getal 97 in plaats van 96 in de nek staat. Vorig jaar overleed Liverpool supporter Andrew Devine namelijk aan een hersenaandoening, opgelopen bij het drama.

Alle logo's op het Liverpool thuisshirt 2022-2023 zijn beige/crème. Op de rechterborst prijkt het logo van Nike en de linkerborst bevat de iconische Liverbird. Standard Chartered is ook dit seizoen weer de shirtsponsor van de Engelse club. Met de bank heeft Liverpool FC al een contract sinds 2010 en dit contract loopt nog zeker door tot de zomer van 2023. Expedia staat als sponsor op de linkermouw van het Liverpool thuisshirt. Het Liverpool thuistenue wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje met aan de onderkant van de zijkanten een bordeaux rood vlak. De logo’s van de club en Nike op het voetbalbroekje zijn wit. De kousen van het thuistenue zijn rood met een bordeaux rode band aan de bovenkant. Op het midden van de kousen staan de initialen van de club (LFC) met daaronder de swoosh van Nike.

De technologie

De Liverpool tenues zijn onderdeel van het Nike Move Better programma. De tenues zijn gemaakt van gerecycled plastic, afkomstig van gebieden rondom de oceanen. Nike heeft de tenues ook weer uitgerust met de nieuwste performance technologieën. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica/stadium voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic/Match voetbalshirts zijn bovendien iets lichter en vallen meer getailleerd. Deze voetbalshirts bevatten daanaast extra ventilatiezones op strategische plekken. 

Liverpool voetbalshirt bestellen

Het Nike Liverpool thuisshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen voor volwassenen en kinderen. De prijs van het voetbalshirt is hetzelfde als afgelopen jaren. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en de match versie € 139,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het tenue € 69,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In deze winkels kun je het Liverpool tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of me de bedrukking van één van de spelers. Hiervoor wordt de officiële en originele Premier League bedrukking gebruikt. Dit is dezelfde bedrukking als de spelers op het tenue dragen.

Bestel je Liverpool voetbalshirt exclusief in de NIKE SHOP! 

of de Liverpool fanshop!  (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)