2 maart 2014

Kroatie thuisshirt WK 2014-2015

Het nieuwe Kroatië thuisshirt is vandaag officieel gelanceerd in de Kroatische hoofdstad Zagreb door teamkledingsponsor Nike tijdens de zogenaamde Nike Chance trials, een zoektocht van Nike naar talenten over de hele wereld. Mario Mandzukic presenteerde samen met Josip Juranovic, de winnaar van de Nike Chance sessie van die dag, het nieuwe Kroatië WK 2014 thuisshirt. De manier waarop het voetbalshirt werd gepresenteerd staat symbool voor de kracht van het nieuwe voetbalshirt van Kroatie om spelers op ieder niveau te inspireren en dan niet alleen degene die het voetbalshirt ook daadwerkelijk dragen. Het nieuwe voetbalshirt van Kroatië combineert de beste technieken op het gebied van performance met een ode aan het land Kroatië als voetballand van 1990. Verschillende details in het nieuwe Kroatië voetbalshirt verwijzen hiernaar. In het nieuwe Kroatië voetbalshirt speelt het land tijdens het WK van 2014 de thuiswedstrijden. Kroatië is ingedeeld in poule A en strijdt met Brazilië, Kameroen en Mexico om een plaats in de volgende rondes. Daarnaast spelen de Kroaten in het voetbalshirt tijdens de EK-kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2016. Daarbij is Kroatië ingedeeld in poule H met Italië, Noorwegen, Bulgarije, Azerbeidzjan en Malta.

Het nieuwe voetbalshirt van Kroatië is gebaseerd op het eerste voetbalshirt dat Kroatië als onafhankelijke staat had in Oktober 1990 in de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten. Het voetbalshirt van Kroatië wordt traditioneel gekenmerkt door de rode en witte blokken over het voetbalshirt. Deze zijn afgeleid van het design van het schild van de Kroaatse vlag. Dit design wordt alleen onderbroken door een vlak, waarin het borstnummer van de spelers van Kroatië komt te staan. Verder is het nieuwe Kroatië WK 2014 voetbalshirt voorzien van een rode v-hals en rode mouwen. De bies aan de onderkant van de mouwen is geheel wit. De mouwen en de v-hals hadden in 1990 precies hetzelfde design. De binnenkant van de kraag bevat een klein vaantje met daarin de tekst:''Budi Ponosan''. Dit betekent ''Wees Trots''. De rechter borst bevat de swoosh van Nike in het blauw en de andere borst bevat het logo van de Kroaatse voetbalbond HNS (Hrvatski Nogometni Savez). De nieuwe Kroatië WK tenues worden gecompleteerd door een wit voetbalbroekje, waarop bovendien de logo's van de HNS en Nike staan. De kousen zijn overwegend blauw met een witte Nike swoosh. Het complete tenue is dan ook geheel in stijl van de kleuren van de Kroaatse vlag. Check hieronder de foto's van de nieuwe Kroatié WK 2014 thuisshirts. Deze voetbalshirts kan je evenals de uitshirts, retro shirts en t-shirts kopen in de online voetbalshop van Subside Sports. Inclusief 10% korting en officiële printing van sterspelers als Mandzukic en Modric.

Koop het hier.. en geef hieronder je mening!

 Kroatie Thuisshirt WK 2014

Kroatie Thuisshirt 2014-2015

Kroatie Voetbalshirts WK


Kroatie WK 2014 Voetbalshirt


Extra informatie
Uiteraard zijn de nieuwe WK voetbalshirts 2014-2015 van Kroatië uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Kroatië WK 2014 voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van het Kroatië coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele WK 2014 tenue van Kroatië is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

 

Bron foto's: news.nike.com