Het nieuwe Kroatie uitshirt 2012/2013 is officieel bekend gemaakt door teamkledingsponsor Nike en de Kroatische voetbalbond HNS. In dit voetbalshirt speelt Kroatie de uitwedstrijden tijdens Euro 2012 en de kwalificatiewedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2014. Op het EK van 2012 is Kroatie ingedeeld in poule C en strijdt het nationale elftal met Spanje, Italie en Ierland om een plaats in de kwartfinales van Euro 2012.

Het nieuwe Kroatië uitshirt 2012/2013 is overwegend blauw en wordt gekenmerkt door een diagonaal vlak ter hoogte van de linker borst en schouder. Dit vlak wordt gekenmerkt door de rode en witte blokjes, afkomstig uit de Kroatische vlag. Dit design heeft een symbolische bedoeling. Het refereert aan het feit dat zelfs als de Kroaten van huis zijn, het land dicht in of bij hun hart zit. In dit vlak staat ook het logo van de Kroatische voetbalbond HNS. De andere borst bevat het witte logo van Nike en het voetbalshirt heeft een rode ronde kraag. Binnenin de kraag staat de tekst ''Uvijek Vjern'', wat ''Altijd Loyaal'' betekent en verwijst naar de loyaliteit die de Kroaten met het nationale voetbalefltal hebben vanaf het moment dat Kroatië onafhankelijk werd. Het Kroatië uittenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje en blauwe kousen, inclusief de rood-witte blokjes.

Ook de Kroatië voetbalbroekjes bestaan voor 100% uit gerecycled polyester en de voetbalshirts voor 96% uit dit polyester. Elk tenue is daarmee gemaakt van ongeveer 13 gerecyclede plastic flessen. Daarnaast zijn de voetbalshirts 23% lichter dan voorgaande jaren en zijn de tenues uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem.

Check hieronder de foto's van het nieuwe Kroatië uitshirt 2012/2013. Dit voetbalshirt kan je binnenkort kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de nieuwe Kroatië trainingskleding, N98 jacks, retro shirts en tenues.

Koop het hier!

Kroatie uitshirt Euro 2012

 

Kroatie uitshirt 2012/2013

 

Kroatie tenue uitshirt 2012 EK

 

Kroatie uitshirts 2012/2013