6 december 2018

Kappa lanceert Britse heritage collectie voor Leeds United

Kappa is lekker bezig met het lanceren van retro collecties! Deze week is het de beurt aan de retro collectie van Leeds United. Vorige week lanceerde het Italiaanse sportmerk al een speciale retro lijn voor Napoli. De nieuwe retro collectie van Leeds United, waarvoor het merk sinds 2015 al de tenues verzorgt, gaat terug naar de jaren '90. Aan deze periode hebben de supporters van Leeds United ongetwijfeld warme herinneringen. Voor de gloriedagen moeten de supporters van Leeds misschien diep in het geheugen griffen. Het kan zomaar zijn dat deze dagen weer terug komen. De club strijdt momenteel namelijk om de bovenste plekken in de Championship.

Kappa X Leeds United retro voetbalshirts en trainingspak

In 1992 werd Leeds nog kampioen van Engeland en eind jaren '90 streed de club uit de gelijknamige stad ook mee om de bovenste plaatsen in de Premier League. Daarna ging het echter bergafwaarts, met als absolute dieptepunt de degradatie naar League One (het derde niveau van Engeland) in 2007. Als Leeds de lijn doortrekt, staat het na vijftien seizoenen afwezigheid voor een rentree in de Premier League. Het moment waarop Kappa de nieuwe Leeds United retro collectie lanceert, kan dus bijna niet beter. De Leeds United capsule collectie van Kappa bevat zowel retro shirts als trainingsjacks met een heerlijke jaren '90 vintage look en dan met name de look van de shirts die Leeds begin jaren '90 droeg. Van 1981 tot 1992 was Umbro kledingsponsor van Leeds en het seizoen daarna nam het Engelse merk Admiral het stokje over van Umbro. In jaren '90 waren ASICS (1993-1996) en Puma (1996-2000) ook nog verantwoordelijk voor de tenues van Leeds. Zowel de shirts als de trainingsjacks zijn geheel in stijl van de clubkleuren van Leeds United. Zo bevat de collectie een wit shirt met dunne, blauwe, verticale pinstripes, een retro polo kraag en de iconische Kappa taping over de mouwen. Het Kappa Leeds United retro trainingspak heeft ook de heerlijke Britse heritage stijl. Het pak bestaat uit een blauw trainingsjack met witte Kappa taping en een trainingsbroek in dezelfde kleur. Kappa gebruikt in de retro collectie niet het logo van de club, maar een vintage embleem, welke bestaat uit de initialen van The Whites: LUFC!

Goed om te zien dat kledingsponsoren nu ook een retro collectie voor clubs uit hun portfolio lanceren. Merken als adidas en Nike laten dit vaak na en focussen zich meer op de performance kleding van de clubs. Retro is altijd goed, zeker als een traditioneel merk als Kappa daar verantwoordelijk voor is. Wij zijn fan!

Leeds United retro voetbalshirt bestellen

Helaas kan je de Leeds United X Kappa collectie alleen bestellen in de officiƫle clubshop van de Engelse club. Ben je op zoek naar andere Leeds United retro voetbalshirts of t-shirts? Bestel het exclusief in deze SHOP of deze winkel. Of check het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!