16 januari 2019

Juventus lanceert gruwelijke casual ICON collectie

Streetwear is en blijft hot! Voetbalclubs gaan ook steeds meer fashion en dus kan de grootste club van Italië niet achterblijven. Juventus heeft namelijk een gruwelijke collectie met modieuze t-shirts, pakken en sweaters uitgebracht. En het is niet zomaar een collectie. Vele clubs hebben inmiddels een casual collectie. Echter deze zijn vaak niet modieus. Juventus is dat wel gelukt! We moeten toegeven, de club heeft ook wel uitgepakt met onder andere een vette fotoshoot van spelers in de streetwear kleding van het merk. Op alle items is het nieuwe Juventus logo gebruikt en juist dit minimalistische (J) logo geeft de kleding een super vette look. Met het oude logo had de kleding er misschien wat ''cheap'' uitgezien. De traditionele Juve fan zal daar niet blij mee zijn, maar waarschijnlijk is dat ook niet de doelgroep van deze collectie.

Opvallend genoeg kledingsponsor adidas niet betrokken bij de lancering de mode collectie van Juventus. Waarschijnlijk is er een paragraaf in het contract tussen beide partijen opgenomen dat ''I Bianconeri'' vrij is om een eigen casual collectie te lanceren. Juve heeft sowieso wat priveleges gekregen van adidas. Zo heeft de club ook een partnership met het Nederlandse retro sportmerk COPA. In samenwerking met COPA heeft Juventus vorig jaar ook een super gave retro collectie uitgebracht, waaronder een gave retro training top uit de jaren '70. De fashionable collectie van de club bestaat uit onder andere denim jacks, een spijkerbroek, een hoodie, een trainingspak en t-shirts. Op alle kleding is het logo van de club verwerkt en een aantal van de items bevat de leus van de club: ''Life is a Matter of Black and White.'' Wij lichten toch nog even de trainingspakken uit. De pakken hebben namelijk een heerlijk retro design. De collectie bevat namelijk een leger groen en zwart pak met iconische verticale banen, die afgeleid zijn van de banen van het voetbalshirt van Juventus. Bovendien bevatten de pakken gouden accenten en dit verwijst natuurlijk naar de successen van de club. Ook de col van Juve ziet er gruwelijk uit. Deze is zwart en over de gehele body is het Juve logo verwerkt!

Federico Bernardeschi, Emre Can en Douglas Costa fungeren als model voor de fotoshoot van de modieuze collectie van Juventus. De goedkoopste items uit deze collectie (de t-shirts) hebben een prijs van € 50,- en de duurste items uit de collectie zijn € 190,-. Deze producten kan je alleen in de officiële Juventus shop bestellen. Ben je op zoek naar de retro shirts van de club? Check het dan in deze winkel!