Het thuisshirt van Italie voor het EK 2012 is officieel bekend gemaakt door de Italiaanse voetbalbond en teamkledingsponsor PUMA. In dit voetbalshirt speelt Italie de oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK, de EK wedstrijden en de WK kwalificatiewedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2014 in Brazilie. Het Italie shirt is traditioneel azurri blauw en wordt gekenmerkt door een klassieke witte polo kraag met een echt Italiaanse design: twee lijnen in de kleuren van de Italiaanse vlag (rood en groen).

Hiermee lijken de Italie thuisshirts 2012-2013 gebaseerd te zijn op de shirts van het Italiaanse voetbalteam uit het succesjaar 1982. Dit jaar werd Italie in Spanje wereldkampioen door West-Duitsland met 3-1 te verslaan door doelpunten van Rossi, Tardelli en Altobelli.  Teamkledingleverancier van Italië is nog steeds Puma. Het logo van het Duitse sportmerk staat op beide mouwen en de rechterborst. Het logo van de Italiaanse voetbalbond Federazione Italiana Giuoco Calcio (FIGC) is geborduurd op de linkerborst en in de binnenkant van de kraag staan vier gouden sterren, welke verwijzen naar de vier behaalde wereldkampioenschappen in 1934, 1938, 1982 en 2006. De Italië tenues worden gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan beide kanten een blauwe strip. Aan de bovenkant van het broekje staat ITALIA. Verder staan op het broekje zowel het logo van teamkledingsponsor PUMA als het logo van de Italiaanse voetbalbond.

Check hieronder de foto's van het nieuwe Italië voetbalshirt 2012-2013. Dit voetbalshirt kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports. Check daar ook het overweldigende aanbod aan EK 2012 voetbalshirts!

 

Italië thuisshirt Euro 2012

 

Italie tenue 2012-2013