Inter Milan uitshirt 2023-2024

Inter Milan en Nike hebben het nieuwe Inter Milan uitshirt 2023-2024 gepresenteerd met het motto ''Since home is my world, I'm never away''! In dit nieuwe uitshirt speelt het team van trainer Simone Inzaghi de Serie A, Coppa Italia en Champions League uitwedstrijden tijdens het seizoen. Tijdens sommige wedstrijden draagt de ''Nerazzurri'' het oranje uitshirt. Met het design van het nieuwe uitshirt borduren Inter Milan en Nike voort op sommige elementen van het nieuwe thuisshirt en daarnaast bevat het voetbalshirt retro elementen, geïnspireerd door de uitshirts van de jaren '60!

Since home is the world, I(nter) M(ilan) is never away

Inter Milan en Nike introduceerden het nieuwe uitshirt met het motto ''Never Away''. Iedereen binnen de club, van supporters tot spelers, voelt zich overal thuis. Het huis van Inter Milan is de wereld. Waar je ook naartoe gaat, je zult een plek vinden waar blauw en zwart elkaar ontmoeten. Het DNA van de club is Internazionale! Het tenue werd gelanceerd met een speciale video, waarin de internationale ethos en de kosmopolitische ziel van de club centraal staat. Het aantal Inter Milan fans over de hele wereld groeit nog steeds.

Tot zover het thema van het nieuwe uitshirt, qua design doet het voetbalshirt vooral denken aan de iconische uitshirts van Inter Milan tijdens de jaren '60.  In 1963-1964 won Internazionale met spelers als Burgnich, Facchetti, Picchi, Suárez, Jair, Mario Corso en Mazzalo voor het eerst in de geschiedenis de Europa Cup I (de huidige Champions League). In de finale speelde Inter in het Praterstadion in Wenen tegen Real Madrid en won de club van de Argentijnse trainer Helenio Herrera met 3-1. In de finale droegen de Milanezen het uitshirt. Tijdens het seizoen 1963-1964 werden de Inter Milan voetbalshirts nog geproduceerd door de club zelf.

Destijds droeg Internazionale een wit uitshirt met een diagonale zwarte en blauwe band. Dit design komt nu ook terug in het Inter Milan uitshirt! Vanaf de linker schouder naar de rechter onderkant bevindt zich een diagonale, blauw en zwarte band. Deze band wordt onderbroken door een effect van kleine blokjes met een fading effect en het logo van de nieuwe hoofdsponsor Paramount+. Na deze banen worden de kleuren van de banen verwisseld. Het fading effect van blokken is ook onderdeel van het thuisshirt van Inter Milan. De swoosh van Nike op de rechterborst is blauw en boven het logo staat de Coppa Italia badge, welke verwijst naar het winnen van de Coppa Italia vorig seizoen. Verder heeft het voetbalshirt alle kenmerken van het Nike Strike template. Het voebtalshirt heeft een V-hals en bevat daaronder een ronding. Het logo van Inter Milan staat traditiegetrouw op de linkerborst en het logo van eBay op de linkermouw. De binnenkant van de hals bevat dezelfde graphic als de binnenkant van het thuisshirt. Hier staat een graphic van de vlag van de stad Milaan met daarnaast blokken in de kleuren van Inter Milan. Het design van blokjes is geïnspireerd door de architectuur van van de stad. Het Inter Milan uittenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte sokken. De sokken bevatten aan de bovenkant ook een band met daarin zwarte en blauwe blokken.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologieën: Nike Dri Fit en Nike Dri Fit ADV.  De authentic/match voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie. In het materiaal van deze voetbalshirts is een extra knit structuur met ventilatiezones aangebracht. Deze voetbalshirts vallen meer getailleerd en zijn lichter dan de replica voetbalshirts. De replica voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.
  • Onderdeel van het Nike Move To Zero programma. Deze voetbalshirts zijn gemaakt van gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen
  • Pasvorm: Authentic - SlimFit, Replica - Normaal.

Inter Milan uitshirt bestellen

Het Inter Milan uitshirt kun je pas vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijzen van de voetbalshirts zijn al wel bekend en ook deze hebben de inflatie niet kunnen ontwijken. Dit zijn de prijzen:

    • Volwassenen, zowel heren als dames, (maten XS, S, M, L, XL, XXL en XXXL) € 94,95.
    • Kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176): € 74,95
    • Authentic voetbalshirt (alleen voor volwassenen): € 149,95
    • Voetbalbroekjes: vanaf € 39,95
    • Voetbalkousen: € 19,95
Inter Milan uitshirt 2023-2024
Inter Milan uitshirt 2023-2024
Inter Milan uitshirt 2023-2024
Inter Milan uitshirt 2023-2024