Inter Milan 3e voetbalshirt 2023-2024

Het nieuwe Inter Milan 3e voetbalshirt 2023-2024 is op een speciaal evenement van de club door de spelers van de club uit Milaan gepresenteerd! In het 3e shirt speelt Internazionale vooral de uitwedstrijden in de Champions League. Tijdens de groepsfase van het miljardenbal speelt Inter Milan tegen Benfica, Red Bull Salzburg en Real Sociedad in poule D. Het team van trainer Simone Inzaghi draagt dit oranje voetbalshirt bovendien tijdens een aantal uitwedstrijden in de Serie A en Coppa Italia. Het voetbalshirt is namelijk het alternatief voor het Inter Milan uitshirt 2023-2024.

Geïnspireerd door lifestyle en eerdere voetbalshirts

Volgens de club staat het voetbalshirt geheel in het teken van de lifestyle-georiënteerde visie van de club en ondersteunt het tenue bovendien de lokale gemeenschap. Met het voetbalshirt wordt namelijk ook de multiculturele en inlclusieve mentaliteit van de club benadrukt. Waarschijnlijk heeft dat alles te maken met de kleur van het nieuwe tenue. Het alternatieve uitshirt van Inter Milan is namelijk overwegend oranje. Deze kleur doet tegelijkertijd ook denken aan verschillende historische Inter Milan voetbalshirts. Het is de veertiende keer dat Inter Milan voetbalshirt oranje accenten bevat. Tijdens het seizoen 1937-1938 droeg Inter Milan voor het eerst een oranje uitshirt en met name in de jaren '50 was het uitshirt van de Nerazzurri steevast oranje. Ook tijdens het begin van dit millennium droeg Inter Milan twee seizoenen een oranje uitshirt of 3e shirt, namelijk in 2000-2001 en 2001-2002. Alleen tijdens het seizoen 2000-2001 had Inter Milan ook een oranje 3e voetbalshirt, welke overigens bijna niet gedragen werd. Tijdens dit seizoen stond de ''Nerazzurri'' onder leiding van Marcello Lippi en later Marco Tardelli en eindigde de club op een teleurstellende vijfde plek. Bij Inter speelden in deze periode spelers als Seedorf, Ronaldo, Zanetti, Vieri, Sukur, Blanc en Pirlo.

Het Inter Milan 3e voetbalshirt 2023-2024 bevat opvallend veel overeenkomsten met het voetbalshirt van 23 jaar geleden, maar heeft een eenvoudiger design. De polokraag van destijds is alleen ingeruild voor een ronde hals. De ronde hals is een combinatie van grijs en lichtblauw. Het vlak op de zijkanten van het Inter Milan 3e shirt is ook grijs en de band aan de onderkant van de mouwen lichtblauw. Een speciaal detail bevindt zich nog aan de binnenkant van de hals. Hier bevindt zich een mozaïek print van het St. George kruis en de Milanese vlag. Deze graphic is geïnspireerd door de architectuur en met name de mozaïek kunstwerken in Milaan. Dit detail komt ook terug in het Inter Milan thuisshirt en uitshirt van dit seizoen. De logo's van Nike en Inter Milan staan respectievelijk op de rechter- en linkerborst en zijn allebei zwart. Het logo van hoofdsponsor Paramount+ staat ook in het zwart op het midden van het tenue. Op de linkermouw prijkt het logo van EBAY en op de achterzijde staat het logo van UPower. Het tenue wordt compleet gemaakt door een oranje voetbalbroekje met aan de zijkanten een grijze band. De sokken zijn ook volledig oranje.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit en Nike Dri Fit ADV.  De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) zijn voorzien van de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof van de voetbalshirts (100% polyester) verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts bevatten extra knit ventilatiezones, vallen meer getailleerd en zijn bovendien lichter.
  • Onderdeel van het Nike Move Better programma: De voetbalshirts zijn gemaakt van gerecycled polyester
  • De logo's van Internazionale en Nike hebben een unieke gespikkelde afwerking van Nike Grind, die is gemaakt door productieschroot en oude sneakers, die omgezet zijn in gerecyclede materialen.
  • Pasvorm: Replica - Normaal | Authentic - SlimFit

Inter Milan 3e voetbalshirt bestellen

Het oranje Inter Milan uitshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het voetbalshirt € 94,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 19,95. In deze winkels kun je de voetbalshirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. 

Nike.nl
vanaf € 74,95
Bestellen >
Voetbalshop
vanaf € 74.95
Bestellen >
Unisportstore.NL
vanaf € 74,95
Bestellen >

Inter Milan 3e voetbalshirt 2023-2024
Inter Milan 3e voetbalshirt 2023-2024
Inter Milan 3e voetbalshirt 2023-2024
Inter Milan 3e voetbalshirt 2023-2024
Inter Milan 3e voetbalshirt 2023-2024