Honduras voetbalshirts 2019-2021

Het nationale elftal van Honduras heeft in samenwerking met het Spaanse sportmerk JOMA nieuwe tenues voor de periode 2019-2020 gelanceerd. In deze tenues speelt het Hondurese voetbalelftal de wedstrijden om de Gold Cup in 2019. Dit toernooi vindt deze zomer plaats in Costa Rica en de Verenigde Staten. Bovendien speelt Honduras in de nieuwe tenues van JOMA de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in Qatar. Joma en de voetbalbond lanceerden zowel een nieuw thuisshirt, als een nieuw uitshirt en 3e shirt. We bespreken ze natuurlijk alle drie.

Honduras thuisshirt 2019-2021

Het nieuwe Honduras thuisshirt voor de periode 2019-2021 is geheel wit en bevat een all-over print van de letter H over de body van het tenue. De H is afkomstig uit het logo van de voetbalbond en de naam van het land. Uiteraard bevat het tenue ook blauwe details en deze zijn geïnspireerd door de kleur van de vlag. Naast de ronde hals bevinden zich twee subtiele blauwe strepen en ook het logo van JOMA op de rechter borst en de schouders is blauw. De linker borst is uitgerust met het embleem van de Hondurese voetbalbond, de Federación Nacional Autónoma de Fútbol de Honduras. Dit logo bevat vijf sterren. Deze sterren verwijzen naar het één keer winnen van de Gold Cup (1981) en het vier keer winnen van de Copa Centroamericana (1993, 1995, 2011 en 2017). Bovendien nam het voetbalelftal van Honduras deel aan drie WK's (1982, 2010 en 2014). Verder is er een speciale tekst verwerkt in de binnenkant van de onderkant van het voetbalshirt. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje en blauw/witte kousen.

Honduras uitshirt 2019-2021

Het nieuwe Honduras uitshirt voor 2019-2021 heeft een klassiek design. Dit tenue wordt gekenmerkt door de verticale blauwe en witte banen over de body van het shirt. Het design van dit shirt is gebaseerd op verschillende populaire voetbalshirts in de historie van het nationale elftal. Het uittenue is verder uitgerust met een klassieke henley collar en de logo's van de voetbalbond en JOMA staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Daarnaast heeft het land nog een derde tenue. Dit shirt is geheel blauw en bevat van de borst naar de onderkant twee donkerdere, verticale banen. Deze banen zijn weer verdeeld in dunnere strepen. Dit shirt bevat een v-hals, welke iets donkerder is dan het gehele shirt. Hetzelfde geldt voor de bies aan de onderkant van de mouwen en de brede strip aan de zijkanten van het tenue.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Honduras voetbalshirts voor 2019-2020, welke gedragen worden door spelers als Figueroa, Izaguirre, Anthony Lozano, Quioto, Elis en nog meer sterspelers.

Wil je het nieuwe Honduras voetbalshirt kopen of andere merchandising van het land scoren? Check het exclusief in deze SHOP!