Hibernian FC thuisshirt 2020-2021

De Schotse voetbalclub Hibernian FC heeft als eerste Schotse voetbalclub het nieuwe thuisshirt voor 2020-2021 gelanceerd met de leus #WeAreAllHibbs. In dit nieuwe voetbalshirt spelen ''The Hibs'' de Scottish Premier League en bekerwedstrijden op Easter Rood gedurende 2020-21. Ook komend seizoen is het Italiaanse sportmerk Macron weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Hibernian tenues. Macron is namelijk sinds de zomer van 2017 de kledingsponsor van de club uit Edingburgh.

Hibernian voetbalshirt ode aan de zorg

Met de lancering van het tenue maakte de club ook gebruik om het Schotse zorgsysteem te bedanken. Op het midden van de nieuwe tenues staat namelijk de tekst: ''Thank You NHS'' (National Health Service). Een deel van de opbrengsten van het tenue worden dan ook gedoneerd aan het nationale zorgsysteem. Vorig seizoen stond de foundation van de club nog als ''shirtsponsor'' op de tenues en ook dit jaar draagt de club dus geen commerciële hoofdsponsor op het tenue. De body van het nieuwe Hibernian thuisshirt is groen en verder bevat het voetbalshirt ook witte en donkergroee accenten. De ronde hals van het tenue is donkergroen en hetzelfde geldt voor een band rondom de oksels en aan de onderkant van de mouwen. De mouwen zijn verder overwegend wit. De rechterborst van het voetbalshirt is uitgerust met het logo van Macron en de andere borst bevat het embleem van de in 1875 opgerichte club. Op de mouwen staan in het donkergroen ook de trademark tekens van Macron. Het thuistenue wordt komend seizoen compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje. De kousen zijn overwegend zwart met aan de bovenkant een groene band. De nieuwe tenues zijn ook dit jaar weer voorzien van de mPerformance Technologie, welke zorgt voor een betere vochtafvoer en ventilatie.

We hebben ook nog een korte reactie van de voorzitter van de club: ''We willen namens iedereen die Hibernian een warm hart toedraagt onze dank uitdragen aan onze fantastiche zorgsysteem en iedereen in de zorg die in deze periode van het coronavirus zich maximaal inzetten.''

Hibernian voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Hibernian FC thuisshirt 2020-2021 kun je vanaf nu alleen bestellen in de clubshop van de Schotse club. Ben je op zoek naar een goedkoop fan t-shirt of een hoodie? Check het dan in de onderstaande winkel. Directe levering!

Bestel direct je Hibernian merchandising in deze SHOP! 

Hibernian voetbalshirt 2020-2021