25 april 2018

Het verhaal achter het shirt van het Nederlands Elftal

Gisteren is het nieuwe shirt van het Nederlands Elftal officieel uitgebracht. Zoals u als fanatiek voetbalvolger waarschijnlijk wel weet heeft ieder shirt een eigen verhaal. Zo ook het shirt van het Nederlands Elftal. De Nederlandse mannen hebben natuurlijk een rijke geschiedenis in het voetbal met 3 finale plaatsen op het WK en het Europees kampioenschap in 1988 zijn er niet veel landen die dat beter gedaan hebben. Echter beginnen de Oranje Leeuwinnen de laatste jaren te groeien tot absoluut top voetballand. Afgelopen zomer werd een schitterende bekroning op het harde werk gezet met het Europees Kampioenschap in eigen land. In Nederland draait het voetbal niet meer alleen om te mannen, ook de vrouwen zijn de afgelopen jaren inmens populair geworden. Dit is te zien aan de volle stadions die de Oranje Leeuwinnen trekken. Zijn jullie benieuwd naar het verhaal achter het shirt van het Nederlands Elftal? Check het hieronder!

Het verhaal van de leeuw op het Nederlands elftal shirt

Het Nederlands elftal heeft veel gegeven aan de voetbalwereld. Het team speelt vaak erg attractief voetbal en iconische sterren hebben het oranje shirt gedragen. Johan Cruijff, Marco van Basten, Arjan Robben, Wesley Sneijder, Robin van Persie en Dennis Bergkamp en Ruud Gullit hebben allemaal met trots het oranje shirt gedragen. Ook heeft Nederland een rijke geschiedenis aan top coaches Louis Van Gaal, Guus Hiddink Rinus Michels en Leo Beenhakker hebben de Nederlandse naam in het trainers gilde hoog gehouden. Op dit moment valt het mannenvoetbal een beetje tegen, maar nu zijn de vrouwen aan de hand van onze sterspeelster Lieke Martens bezig met een opmars. Het vrouwenvoetbal leeft in Nederland. Niet alleen onze spelers staan bekend in de wereld maar ook het oranje legioen is wereldwijd bekend. Wanneer het Nederlands elftal een belangrijke wedstrijd speelt golft er een oranje zee door de speelstad. Ook afgelopen zomer tijdens het EK voor vrouwen liet het Oranje legioen zich gelden. Mede door de steun van tien duizenden supporters werden de Oranje Leeuwinnen Europees kampioen. Door deze geweldige prestatie voelde de Nederlandse voetbal supporter zich weer trots. Omdat het vrouwen voetbal in Nederland zo goed op de kaart is gezet vond Nike dat het tijd werd de Nederlandse vrouwen te eren. Dit is gedaan met het KNVB logo. Bij de mannen staat er een grote sterke leeuw in dit logo, deze leeuw is bij het vrouwen shirt vervangen voor een leeuwin.

Ondanks dat het Nederlands elftal dit jaar afwezig is op het internationale platform, het WK in Rusland, mag Oranje toch nog steeds trots zijn op de unieke plaats die Nederland bezit in de voetbalgeschiedenis. Het shirt van 2018 laat de ambitie zien van de KNVB om weer terug te keren aan de top van het voetbal. Het thuisshirt van het Nederlands elftal is natuurlijk oranje, dit om de oranje zee in de speelsteden niet te verliezen. Het uitshirt van het Nederlands elftal is dit jaar lichtblauw. Het shirt is een ode aan het klassieke shirt van 1988. Dit was natuurlijk het jaar dat Nederland Europees kampioen voetbal werd. Het shirt viert het totaal voetbal waar het Nederlands elftal groot mee is geworden. In de jaren ’70 speelde Nederland iedereen op een hoop met het geweldige totaal voetbal. Dit was ook de basis voor het Europees Kampioenschap in 1988. In de nieuwe shirts moet Nederland hard zijn best gaan doen om zich te plaatsen voor het Europees Kampioenschap in 2020. Echter wordt het toernooi in 2020 gespeeld en gaan we dit shirt dus niet zien op een eindtoernooi. Bij de heren dan, want onze Oranje Leeuwinnen staan er erg goed voor om in 2019 deel te nemen aan het WK vrouwen voetbal in Frankrijk.

Nederlands elftal voetbalshirt kopen

Vanaf 26 april is het mogelijk om het thuisshirt van Nederland te bestellen. Dit kan in de onderstaande winkels. Voor het uitshirt van Nederland moet u nog iets langer geduld hebben, deze is namelijk vanaf 17 mei te koop. Bent u opzoek naar andere fan artikelen van het Nederlands elftal? Bekijk dan het overzicht hiernaast of hieronder en bestel in de onderstaande webshop. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je NL voetbalshirt in DEZE WINKEL

Of in de officiële NIKE SHOP

Of scoor je Nederlands elftal fan merchandise in DEZE WEBSHOP