Dit zijn de nieuwste Nederlands Elftal trainingsjacks!

Het Nederlands Elftal is druk bezig met de voorbereiding op het EK van 2024. Dat geeft ons tijd om in te zoomen op de trainingskleding van Oranje. We krijgen namelijk vaak vragen over welke kleding wanneer gedragen wordt. Vandaag zoomen we in op het trainingsjack van Oranje. Waar vroeger het trainingsjack onderdeel was van het trainingspak waarin de spelers trainden is dit allang niet meer het geval. De Nederlands Elftal trainingspakken bestaan tegenwoordig namelijk uit een trainingstrui en een strakke trainingsbroek. Als de spelers van Oranje al een trainingsjack dragen, dan is dat vooral in de minuten voordat de wedstrijd begint.

Nederlands Elftal anthem trainingsjack van Nike

Wanneer de spelers het veld betreden voorafgaande aan de wedstrijden van Oranje dan dragen de spelers namelijk het zogenaamde Nederlands Elftal anthem trainingsjack van Nike. Dit is het trainingsjack dat bovendien gedragen wordt tijdens het afspelen van het volkslied en wanneer de elftalfoto gemaakt wordt. Daarna worden de trainingsjasjes uitgedaan en zijn de spelers klaar om de wedstrijd te beginnen. Dit betreffen dus altijd trainingsjacks van Nike. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 1996 kledingsponsor van de KNVB en alle vertegenwoordigende elftallen en verzorgt niet alleen de voetbalshirts van Oranje, maar dus ook de trainingskleding. De KNVB en Nike hebben nog een contract tot 2026, dus de komende jaren zien we de spelers van Oranje in de voorbereiding op de wedstrijden nog in het zogenaamde anthem trainingsjack van Nike. Het Nederlands Elftal EK 2024 trainingsjack heeft dit jaar een typische jaren '90 look en is in stijl van de kleuren van het Nederlands Elftal EK 2024 uitshirt. Het trainingsjack is blauw en wordt gekenmerkt door de oranje retro blokken op de mouwen, welke doorlopen naar de achterkant. Hier bevinden zich twee oranje chevrons. Niet alleen de retro blokken geven de jaren '90 retro look, ook de pasvorm van het Nederland trainingsjack zorgt hiervoor. Het trainingsjack heeft namelijk een wat meer wijdere/baggy pasvorm. Bovendien zijn de jacks gemaakt van een wat ruwer materiaal. Dit betreft een knit polyester, zoals we dat kennen van de presentatiepakken. Uiteraard mogen de logo's van de KNVB en Nike op de borst niet ontbreken. De geribte boorden aan de onderkant van het jack en de mouwen zorgen voor de perfecte pasvorm! Bovendien bevat het jack twee zakken. 

Deze Nederlands Elftal anthem jacks van Nike bestel je exclusief in deze winkels 

Nike.nl
Bestellen >
Voetbalshop
Bestellen >

Nederlands Elftal anthem trainingsjack 2024

Het Nederlands Elftal trainingsjack van de jaren '70

Het dragen van een trainingsjack bij het betreden van het veld kent al een lange traditie. Al sinds de jaren '50 draagt het Nederlands Elftal een trainingsjack bij het betreden van het veld. Dit was overigens wel ''gewoon'' het trainingsjack van het trainingspak dat de spelers ook droegen tijdens de trainingen. Destijds werd er dus geen speciaal anthem trainingsjacks voor de spelers uitgebracht door de KNVB. In de jaren '60 droeg Oranje vooral blauwe trainingsjacks met oranje accenten. In de begin jaren '60 droeg ons nationale elftal een blauw trainingsjack met een oranje baseball collar en eind jaren '60 werd de baseball collar ingeruild voor een hoge hals. In de jaren '70 werd adidas kledingsponsor van het Nederlands Elftal en introduceerde het Duitse sportmerk een oranje jack met zwarte details. Dit betreft het trainingsjack dat onder andere gedragen werd tijdens de WK's van 1974 en 1978. Het Nederlands Elftal trainingsjack van de jaren '70 is geheel oranje met een brede, zwarte tailleband aan de onderkant en een hoge, zwarte hals. Op de linkerborst van dit trainingsjack staat het KNVB logo van de jaren '70, welke gekenmerkt wordt door de kop van een leeuw. Dit trainingsjack is onlangs opnieuw gelanceerd door COPA Football. Dit merk is gespecialiseerd in de productie van retro voetbalshirts en trainingsjacks. Het COPA Football Holland jack van de jaren '70 heeft precies hetzelfde design als het trainingsjack dat Oranje droeg in deze periode. Alleen het adidas logo en de drie strepen van het Duitse sportmerk ontbreken op dit retro jack. 

Sportus.nl
vanaf € 89.95
Bestellen >

Het Nederlands Elftal trainingsjack van de jaren '80

Ook in de jaren '80 was adidas nog kledingsponsor van het Nederlands Elftal. Het voetbalshirt en trainingsjack van 1988 zijn misschien wel één van de meest legendarische items die Oranje ooit gedragen heeft. Het keurkorps van Rinus Michels won in 1988 namelijk het EK en dit was ook nog eens in een lelijk geblokt voetbalshirt en trainingsjack. Het mag geen wonder heten dat COPA het trainingsjack van 1988 nog niet opnieuw gelanceerd heeft. Een trainingsjack dat wel tot de COPA Football collectie behoort is het trainingsjack van 1983. Dit is een jaar waarin het fundament gelegd werd voor het EK van 1988. In 1983 maakten spelers als Gullit, Koeman en Van Basten namelijk hun debuut voor het Nederlands Elftal. Met deze sterren wist Oranje zich net niet te plaatsen voor het EK van 1984 in Frankrijk. Het Nederlands Elftal trainingsjack van de jaren '80 was een combinatie van oranje, grijs en en wit. Dit jack heeft een hoge, grijze hals en de borst en mouwen van het trainingsjack zijn oranje. Daaronder bevindt zich een witte band en aan de onderkant van het jack is grijs. Op de linkerborst prijkt in het zwart het KNVB logo van de jaren '80. Sportus.nl
vanaf € 89.95
Bestellen >

Het Nederlands Elftal trainingsjack van de jaren '90 en de periode erna

Aan het partnership tussen adidas en de KNVB kwam in 1994 een einde. Het Italiaanse sportmerk Lotto nam het stokje over van het Duitse sportmerk en zou tot het EK van 1996 de tenues en trainingskleding van het Nederlands Elftal verzorgen. Helaas zijn er van deze periode geen jacks meer opnieuw gelanceerd. Sinds 1996 verzorgt Nike dus de tenues en trainingskleding van Oranje en in dit seizoen werd dus ook het eerste Nederlands Elftal anthem trainingsjack van Nike gelanceerd. Daarmee is de cirkel rond. Het presentatiepak van het Nederlands Elftal bevat overigens ook een trainingsjack. Dit pak wordt door de spelers alleen gedragen tijdens het reizen naar de wedstrijden, na afloop van de interlands en bijvoorbeeld wanneer de pers te woord wordt gestaan. Het trainingspak waarin de spelers van het Nederlands Elftal trainen bevat tegenwoordig geen trainingsjack meer, maar een training sweater of trainingstrui.

Nederlands Elftal trainingsjack bestellen

Ben je op zoek naar een trainingsjack van Oranje, dan kun je dat op verschillende manieren bestellen. Vaak zijn de anthem trainingsjacks van Nike maar beperkt beschikbaar en alleen in de periode rondom een groot toernooi zoals een WK of EK. Dat geldt niet voor de Nederlands Elftal trainingsjacks van COPA. Deze zijn vrijwel altijd beschikbaar. Helaas kun je deze trainingsjacks wel alleen bestellen voor volwassenen. Dit kan in de maten S, M, L, XL en XXL. Deze trainingsjacks hebben altijd een prijs van € 79,95. Mocht je het willen, dan kun je deze jacks ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dezelfde bedrukking gebruikt als het Nederlands Elftal had in die periode, dus een exclusieve jaren '70 of '80 bedrukking Directe levering! 

Sportus.nl
vanaf € 89.95
Bestellen >