Het Juventus voetbalshirt van 1992-1993

COPA Football is nu ook een samenwerking aangegaan met Juventus. Het Nederlandse retro voetbalmerk produceert vanaf per direct de retro voetbalshirts, jacks en t-shirts van de Italiaanse kampioen. Juve is inmiddels de derde club in het portfolio van COPA. Het merk verzorgt namelijk ook de retro shirts van Inter Milan en AS Roma. Bovendien heeft het merk een speciaal Napoli retro shirt in haar assortiment. COPA Football verzorgt dus alleen de retro kleding van Juve. Adidas blijft (natuurlijk) verantwoordelijk voor de tenues en trainingskleding van de club. Direct na de bekendmaking van de samenwerking hebben beide partijen een unieke retro collectie uitgebracht. Deze collectie bevat verschillende legendarische retro voetbalshirts, waaronder het shirt van het seizoen 1992-1993. Wil je alles weten over dit tenue? We bespreken het hieronder!

Juventus UEFA Cup finale 1993 retro voetbalshirt

Onder leiding van trainer Giovanni Trapattoni eindigde Juventus in het seizoen 1992-1993 als vierde in de Serie A en in de Coppa Italia werden de halve finales bereikt. In Europa ging het de recordkampioen van Italië beter af. Na achtereenvolgens afgerekend te hebben met Anorthosis Famagusta, Panathinaikos, Sigma Olomouc, Benfica en Paris Saint Germain bereikte de club uit Turijn de finale van de UEFA Cup. In deze finale nam Juventus het op tegen Borussia Dortmund. Destijds vond de finale nog plaats over twee wedstrijden. Beide clubs speelden een thuis- en uitwedstrijd. De eerste wedstrijd was in het Westfalenstadion van Dortmund. Deze wedstrijd won Juventus met 3-1 door doelpunten van Dino en Roberto Baggio (2 keer). Ook de thuiswedstrijd werd vrij makkelijk gewonnen. In het Stadio Delle Alpi rekende Juve met 3-0 af met Dortmund. Nederlander John Blankenstein was overigens de leidsman tijdens deze wedstrijd. Door de overwinning won Juventus voor de derde keer in de geschiedenis de UEFA Cup. Ook in 1977 en 1990 schreef Juve deze prijs op haar naam. Daarmee werd direct ook de basis gelegd voor het winnen van de Champions League in 1996. Andere sterren van dit elftal waren Ravanelli, Vialli, Möller, Torricelli, Kohler, Cesar en doelman Peruzzi.

In 1993 was Kappa overigens nog de kledingsponsor van Juventus. Deze functie vervulde het merk van 1979 tot 2000. Het nieuwe Juventus 1993 voetbalshirt van COPA heeft vrijwel hetzelfde design als het shirt dat Juventus droeg tijdens de UEFA Cup finale. Het shirt wordt gekenmerkt door de dunne zwarte en witte banen en bevat een v-hals met gevouwen kraag in het wit. Op het midden van het tenue staat het logo van Danone. Het toetjesmerk was in de periode 1992-1995 de hoofdsponsor van de Italiaanse club. De linker borst van het tenue bevat twee sterren. Deze sterren verwijzen naar de meer dan 20 kampioenschappen van de club destijds. In 1993 had Juventus 22 kampioenschappen op haar naam staan. Sinds het 20ste kampioenschap in 1983-1984 droeg Juventus in plaats van haar logo twee sterren op de linker borst. Pas in 1999 keerde het logo van de club terug op het thuisshirt van de club. De COPA Football retro voetbalshirts worden altijd geleverd in een luxe cadeabox en deze cadeaubox is geheel in stijl van de clubkleuren van Juventus, inclusief het logo!

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het speciale Juventus retro voetbalshirt en check ook de retro voetbalshirts van het seizoen 1976-1977.

Juventus retro voetbalshirt 1992-1993 bestellen

Het nieuwe Juventus retro shirt kan je vanaf nu voor volwassenen bestellen. Dit shirt heeft een prijs van €  59,95 en is alleen beschikbaar in volwassen maten. De prijs van het shirt is € 59,95. In de onderstaande webshops kan je het voetbalshirt van Juventus ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel het Juventus retro voetbalshirt direct in deze SHOP

of deze winkel!