De Juventus voetbalshirts van het seizoen 1976-1977

Back to the '70's! COPA Football heeft namelijk in samenwerking met Juventus de voetbalshirts van het seizoen 1976-1977 opnieuw gelanceerd. Zowel het thuisshirt als uitshirt van dit seizoen zijn door COPA en de Italiaanse kampioen in een nieuw jasje gestoken. De lancering van deze legendarische voetbalshirts volgende op de bekendmaking van de deal tussen beide partijen. Het Nederlandse retro voetbalmerk COPA Football verzorgt nu de productie en het design van de retro voetbalshirts en trainingingsjacks van de club. Onderdeel van de nieuwe collectie, die maar liefst uit negen retro items bestaat, zijn de tenues van het seizoen 1976-1977. Check hieronder alles over dit voetbalshirt!

Juventus retro thuisshirt en uitshirt 1976-1977

Het seizoen 1976-1977 was het seizoen waarin Trapattoni als coach van Juventus debuteerde op de bank van de Italiaanse topclub. In Turijn is er jaarlijks maar één doel en dat is hoe dan ook kampioen worden. Het seizoen ervoor ging die eer naar rivaal Torino. Dit seizoen moest er alles in staat gesteld worden om weer kampioen te worden. Dat lukte. Er was zelfs nog een succes! In de UEFA Cup rekende Juve achtereenvolgens af met Manchester City, Manchester United, Shakhtar Donetsk, FC Magdeburg en AEK Athene, waardoor het de finale van het toernooi behaalde. Voor het eerst in de geschiedenis van de club kon de UEFA Cup gewonnen worden. Dan moest er wel eerst afgerekend worden met Athletic Bilbao. Deze finale werd over twee wedstrijden gespeeld. In het Stadio Comunale won Juve met 1-0 van Athletic Bilbao. Deze wedstrijd stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Charles Corver. De uitwedstrijd in het San Mames in Bilbao ging wat minder voortvarend. Hoewel Juventus al na zeven minuten op voorsprong kwam door een doelpunt van Bettega, kwam Athletic Bilbao door doelpunten van Churruca en Carlos Ruiz langszij. Dit mocht echter niet baten. Doordat Juventus een uitdoelpunt had gescoord, won het voor het eerst in de geschiedenis van de club deze felbegeerde prijs. Andere Juventus sterren van dit elftal waren Dino Zoff, Claudo Gentile, Marco Tadelli en Romeo Benetti.

COPA Football heeft precies dezelfde shirts als Juventus droeg tijdens deze finale opnieuw gelanceerd. In dit seizoen had Juventus nog geen kledingsponsor. De club verzorgde de tenues zelf. In 1979 werd Kappa als eerste kledingleverancier van de club geïntroduceerd. Het thuisshirt van het seizoen 1976-1977 had het iconsiche Juventus design. Het shirt wordt gekenmerkt door de dunne zwarte en witte banen en bevat een  klassieke, open hals en een gevouwen kraag in het wit. De bies aan de onderkant van de mouwen is wit en op de linker borst prijkt een gouden ster. In 1977 was Juventus in totaal zeventien keer kampioen van Italië geworden en per tien kampioenschappen mag een Italiaanse club een ster op het shirt dragen. In de jaren '70, '80 en '90 droeg Juventus vrijwel niet haar eigen logo op het voetbalshirt. Destijds werd de linker borst van het tenue versierd door ofwel één of twee sterren, de Coppa Italia badge of de Scudetto badge. Het uitshirt van 1976-1977 had hetzelfde design. Dit shirt was geheel blauw en had details in stijl van de clubkleuren. Zo bevat de polo kraag een zwart/witte lijn en komt dit detail ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen.

De Juventus COPA Football retro voetbalshirts van het seizoen 1976-1977 hebben dus precies hetzelfde design als de tenues van destijds en deze worden ook nog eens geleverd in een luxe cadeaubox van het merk. Ook deze box is geheel in stijl van de clubkleuren van Juventus, inclusief het logo. Check ook het door COPA gelanceerde Juventus voetbalshirt van 1992-1993. Ook in dit seizoen won de club de UEFA Cup.

Juventus retro voetbalshirt 1976-1977 bestellen

De Juventus retro voetbalshrits van 1976-1977 kan je nu bestellen in de onderstaande webshops! Zowel het thuisshirt als het uitshirt zijn allebei beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van de shirts is € 59,95. In deze webwinkels vind je ook nog andere Juventus retro tenues en kan je deze shirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het Juventus retro voetbalshirt direct in deze SHOP

of deze winkel!