7 november 2018

Het gele Leeds United 3e voetbalshirt 2018-2019

Leeds United heeft vandaag in samenwerking met kledingsponsor Kappa een nieuw 3e shirt uitgebracht. Dit shirt wordt door Leeds dit seizoen gedragen in een aantal uitwedstrijden in de Engelse Football League Championship. Leeds staat momenteel op een eerste plaats in de Championship en met dit shirt hopen ‘’The Whites’’ het kampioenschap binnen te halen en/of te promoveren naar de Premier League. Daarvoor is echter nog een lange weg te gaan. We zitten immers nog niet op de helft van de competitie. Mocht de club het redden, dan betekent het een terugkeer op het hoogste niveau na vijftien jaar afwezigheid. We lopen echter nog niet op de zaken vooruit. Check hieronder alle details van het nieuwste Leeds United 3e shirt van Kappa.


Het nieuwe Leeds United 3e shirt voor 2018-2019 is een ode aan de rijke historie van de Engelse club, die haar thuiswedstrijden speelt op Elland Road. Het shirt is geheel geel en is uitgerust met dunne, retro achtige, verticale pinstripes. Verder bevat het tenue ook witte en blauwe details, afkomstig uit de clubkleuren van Leeds. De bies aan de onderkant van de mouwen wordt gekenmerkt door de dunne, blauwe en witte strepen. Ook de binnenkant van de hals bevat een blauwe en witte band. Daaronder prijkt de leus van Leeds United: ‘’Marching On Together.’’ De achterkant van het shirt bevat in de nek de naam van de club en verder bevat het tenue een crew neck met een subtiele blauwe lijn. Op de borst staan de logo’s van de club en Kappa en de iconische trademark tekens van het Italiaanse sportmerk staan op de mouwen. Kappa is sinds 2015 de kledingsponsor van Leeds en beide partijen hebben nog een deal tot de zomer van 2020. Hoofdsponsor 32RED versiert het midden van het tenue en op de achterkant staat subsponsor Clipper.

Het Leeds United derde tenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje. De kousen van het nieuwe, alternatieve uittenue zijn geel met aan de bovenkant blauwe en witte strepen. Op de voetbalsokken van The Whites staat ook weer de naam van de club. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het shirt dat voor het eerst gedragen wordt in de wedstrijd tegen West Bromwich Albion komend weekend. Dan zien we spelers als Roofe, Hernandez, Bamford, Klich, Jansson, Brown en andere sterren dit voetbalshirt dragen!

Het nieuwe Leeds United voetbalshirt kan je helaas alleen in de clubshop van de Engelse club bestellen. Wil je andere Leeds producten kopen? Check het dan in overzicht hiernaast of hieronder of bestel het in deze SHOP of deze winkel! Directe levering!