Het FC Utrecht retro voetbalshirt 1993-1994

COPA Football heeft haar eerste retro voetbalshirt voor 2019 uitgebracht. Dit keer is het shirt van Nederlandse makelij. Sinds de zomer van 2017 heeft COPA een samenwerkingsverband met FC Utrecht en is het merk dus verantwoordelijk voor de productie van de retro shirts van de club. Twee jaar geleden bracht het merk het retro voetbalshirt van het seizoen 1987-1988 uit, dit keer betreft een shirt uit de jaren '90. Hoewel de prestaties van de club niet bepaald om over naar huis te schrijven waren, had het shirt wel een gaaf design! Hieronder bespreken we alle details van het FC Utrecht voetbalshirt van het seizoen 1993-1994!

De prestaties van FC Utrecht in 1993-1994

Ab Fafie was in het seizoen 1993-1994 coach van FC Utrecht. Met de komst van het talent ras Utrechter Jean Paul de Jong van VFL Osnabrück, die zijn jeugdopleiding genoot bij Ajax en Feyenoord, waren er hoge verwachtingen. De hoge verwachtingen werden echter direct de kop in geduwd door de slechte seizoensstart. Van haar eerste zes wedstrijden verloor FC Utrecht vier wedstrijden, speelde het er één gelijk en won het ook slechts één wedstrijd. Gevolg was dat de Rotterdammer door de clubleiding van Utrecht werd ontslagen. De opvolging van Fafie was geen uitgemaakte zaak. De clubleiding bracht Bert Jacobs naar voren als kandidaat, maar onder druk van de supporters werd gekozen voor Oud FC Utrecht spelers Leo van Veen. Een nieuwe trainer betekent vaak niet dat de prestaties ook beter worden. Hier vormde Utrecht geen uitzondering op. Pas in de laatste wedstrijd van het seizoen werd, door een gelijkspel tegen NAC Breda, degradatie afgewend. De club eindigde op een vijftiende plek in de Eredivisie, de laagste klassering van de Domstedelingen ooit. Bij Utrecht speelden in deze periode ook spelers als Wlodi Smolarek, Edwin de Kruyff, Ferdi Vierklau, Jan Willem van Ede, Ab Plugboer en Marcel van der Net.

Het FC Utrecht thuisshirt 1993-1994

Tijdens het seizoen 1993-1994 verzorgde Lotto de tenues van FC Utrecht. Het Italiaanse sportmerk, die in de periode ook de kledingsponsor was van Oranje, verzorgde de shirts van Utrecht van 1989 tot 1995. In dit seizoen werd er afscheid genomen van het bekende half-om-half design en had Utrecht een shirt met een diagonale band. Het FC Utrecht COPA retro voetbal van 1993-1994 heeft hetzelfde design. Het voetbalshirt is geheel rood en wordt gekenmerkt door de diagonale witte band van de linker schouder naar de rechter onderkant van het voetbalshirt. In deze band is ook het logo van de sponsor van die periode verwerkt. AMEV Verzekeringen was 1992 tot 2005 de shirtsponsor van Utrecht. Het FC Utrecht retro voetbalshirt is verder uitgerust met een open hals met gevouwen kraag in het wit. De kraag bevat bovendien een rode band en op de linker borst prijkt het logo van de club uit de Domstad. De achterkant van het voetbalshirt is wel geheel rood en de mouwen bevatten witte biesjes.

Check hieronder nog meer foto's van het FC Utrecht COPA Football retro voetbalshirt van 1993-1994 en check bovendien het shirt van 1987-1988.

FC Utrecht retro shirt bestellen

Het FC Utrecht retro shirt kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Het shirt is alleen beschikbaar voor volwassenen, namelijk in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van het shirt is € 59,95 en kan je ook nog eens laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dezelfde bedrukking gebruikt als Utrecht had in het seizoen 1993-1994. Check bovendien andere Utrecht producten in het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel het FC Utrecht voetbalshirt van 1993-1994 exclusief in deze winkel!