12 september 2017

FC Utrecht retro voetbalshirt 1987-1988

Ook deze week heeft COPA Football weer een nieuw retro voetbalshirt van een Nederlandse club gelanceerd. Vorige week lanceerde het shirt, waarin Feyenoord de beker in 2007-2008 won, opnieuw. Deze week is het de beurt aan een uniek voetbalshirt van FC Utrecht. COPA heeft namelijk het shirt van 1987-1988 opnieuw uitgebracht. Voor de club was dit niet het meest vruchtbare seizoen (daarover straks meer), maar zoals elk shirt van COPA heeft dit shirt ook weer een speciaal verhaal en een uniek design. Check hieronder de details van het nieuwe Utrecht shirt van het vintage merk!

FC Utrecht retro shirt - het design en het verhaal

We gaven het net al aan. Qua prestaties was het seizoen 1987-1988 geen succesvol seizoen. De club eindigde dit seizoen op een tiende plaats en in de UEFA Cup kwam de club niet verder dan de tweede ronde. De club van trainer Han Berger werd namelijk uitgeschakeld door Hellas Verona. Nadat de eerste wedstrijd in een gelijkspel eindigde (1-1), leek dit ook het geval te zijn in de uitwedstrijd in Italië. Ook hier stond het tot de slotfase 1-1. In de laatste minuten schoot Herman Verrips jammerlijk in eigen doel. De aanloop naar dit seizoen was echter wel hoopvol. Een aantal geldschieters had namelijk als doel FC Utrecht binnen drie jaar naar de top te brengen en wilde Nederlands beste voetballer ooit als technisch directeur aanstellen. Uiteindelijk ging dit niet door. Wel haalde de club een aantal nieuwe spelers binnen zoals Johan de Kock, Cruden, Verroen, van Ginkel en Edwin de Kruyff. Met deze nieuwe spelers leed Utrecht vroeg in het seizoen haar grootste nederlaag ooit. De plaatselijke FC werd door een wervelend PSV met 9-0 verslagen. Ook daarna was het seizoen wisselvallig en eindigde de club uit de Domstad op een tiende plaats met 11 winstpartijen, 11 gelijke spelen en 12 verloren wedstrijden. Klein lichtpuntje in het seizoen was nog wel de wedstrijd tegen Feyenoord, die Utrecht met 3-1 won in de Kuip door doelpunten van John van Loen en Ullrich Cruden. Andere sterren van dit elftal waren Jan Willem van Ede, Gerrit Plomp, Gerrit Kruys, Frans Adelaar, Dick van Burik en Ton de Kruyk, die in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Roda JC afscheid van de club neemt na 283 optredens in het tricot van de club.

Het shirt van dit seizoen had een echt retro design. Het shirt was destijds geheel rood met een diepe witte v-hals en een gevouwen kraag. In deze periode was PUMA nog kledingsponsor van de club. Deze functie vervulde het Duitse sportmerk van 1983 tot 1989. Momenteel is Hummel kledingsponsor van de club en is COPA Football verantwoordelijk voor het design van het nieuwe retro shirt. Uniek aan het design van het shirt is dat het retro voetbalshirt ook het logo van de shirtsponsor van destijds bevat. De Japanse autofabrikant was van 1982 tot 1992 hoofdsponsor van de club en was bovendien de eerste shirtsponsor van de Domstedelingen ooit. Check ook het vorige week gelanceerde Feyenoord retro shirt van COPA.

FC Utrecht retro voetbalshirt kopen

Het nieuwste FC Utrecht retro shirt van COPA Football kan je direct kopen in de onderstaande online winkel. Dit shirt is alleen voor volwassenen te bestellen in de maten S, M, L, XL en XXL en heeft een prijs van € 49,95. In deze shop kan je het shirt van Utrecht ook laten bedrukken met een unieke retro bedrukking. Check bovendien andere speciale retro shirts in deze SHOP!