6 september 2017

Feyenoord retro voetbalshirt 2007-2008

September = retro maand! We hebben de afgelopen weken al verschillende blogs gewijd aan retro shirts van verschillende merken. Adidas Originals en COPA Football hebben deze maand verschillende unieke retro shirts gelanceerd. Bij adidas Originals waren dit met name shirts van Real Madrid, Bayern München en Manchester United en bij het Nederlandse sportfashion merk ging het om de speciale AS Roma collectie. COPA Football heeft nu een nieuw retro shirt van een Nederlandse club uitgebracht. De eer valt dit keer opnieuw aan Feyenoord. Het uitshirt van 2007-2008 is namelijk opnieuw uitgebracht. Qua prestaties in de Eredivisie was dit allesbehalve een legendarisch shirt, qua design des te meer. Check hieronder de details van het nieuwe retro shirt van Feyenoord.

Feyenoord retro uitshirt 2007-2008 - de geschiedenis en het design

2007-2008 was het seizoen waren in een aantal routiniers de club kwamen versterken. Van Bronckhorst keerde terug van Barcelona, Makaay maakte de overstap van Bayern München, De Cler maakte de overstap van AZ naar Feyenoord en Kevin Hofland kwam van VFL Wolfsburg. In januari 2008 maakte ook Denny Landzaat de overstap naar de Rotterdamse club. In de Eredivisie konden deze sterren geen hoge ogen gooien. De club eindigde op een zesde plaats achter kampioen PSV, Ajax, NAC Breda, FC Twente en SC Heerenveen. In de KNVB Beker ging het wat voortvarender. Na achtereenvolgens Deuren, FC Zwolle en NAC Breda te hebben uitgeschakeld, bereikten de Rotterdammers de finale. In de eigen Kuip nam de club van trainer Bert van Marwijk het op tegen Roda JC. Landzaat en de Guzman maakten in de eerste helft van het duel het verschil qua doelpunten. In de tweede helft werd er niet gescoord, waardoor Feyenoord voor de elfde keer in de geschiedenis de Nederlandse beker op haar naam schreef. Een volgende beker liet vervolgens acht jaar op zich wachten. In 2016 schreef de kampioen van 2017 pas haar twaalfde beker op haar naam.

Tijdens het seizoen 2007-2008 was het Italiaanse sportmerk Kappa voor het een-na-laatste jaar kledingsponsor van de club. Kappa verzorgde de tenues en trainingskleding van Feyenoord namelijk vanaf 2000 tot 2009. Van 2009 tot 2014 was Puma kledingsponsor. Het door Copa Football gelanceerde retro shirt heeft hetzelfde design als het shirt van destijds. Het shirt is geheel zwart en wordt gekenmerkt door twee verticale banen in de clubkleuren van Feyenoord (rood en wit) over het midden van het het shirt. Daarnaast is het shirt uitgerust met een klassieke kraag met een v-opening. De linker borst van het shirt bevat het vintage logo van de club en boven dit logo staat een gouden ster. Feyenoord was in 2008 in totaal veertien keer kampioen van Nederland geworden. Afgelopen seizoen werd hier een vijftiende titel aan toegevoegd. Per tien kampioenschappen mag er in Nederland een ster aan het logo worden toegevoegd. De achterkant van het retro shirt bevat nog een uniek detail. Onder de kraag bevindt zich een wapen in de Rotterdamse kleuren, groen en wit. Het shirt bestaat voor 100% uit polyester. Check ook het legendarische COPA Feyenoord retro shirt van de jaren '60.

Feyenoord retro shirt kopen

Het nieuwe retro voetbalshirt van Feyenoord kan je per direct kopen voor volwassenen in de onderstaande online winkel. De prijs van het shirt is EU 59,95 en dit shirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. De shirts kunnen bedrukt worden met een speciale retro bedrukking. Wil je andere retro shirts van Feyenoord kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor het nieuwe Feyenoord retro shirt exclusief in deze winkel!