21 augustus 2018

Guatemala voetbalshirt 2018-2020

Het nationale elftal van Guatamala heeft een nieuw voetbalshirt. Deze is afgelopen weekend door Umbro en de voetbalbond van het land gepresenteerd. In dit nieuwe thuisshirt speelt het land de wedstrijden tijdens de Gold Cup van 2019. Deze vindt in de zomer van 2019 plaats in de Verenigde Staten en een aantal andere landen in Midden Amerika. Het shirt wordt bovendien gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022. Check hieronder het design van het nieuwe shirt.

Guatemala thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe Guatemala thuisshirt voor 2018-2020 is geheel in stijl van de kleuren van de vlag van het land. Het shirt is licht blauw met witte details. De v-hals is wit en ook de bies aan de onderkant van de mouwen heeft deze kleur. Verder wordt het tenue van Guatemala gekenmerkt door de diagonale baan van de linker schouder naar de rechter onderkant van het tenue. Deze band bestaat uit dunne strepen. Het logo van Umbro staat in het navy blauw op de rechter borst en de andere borst bevat het logo van het logo van de Guatemalteekse voetbalbond. Het land deed overigens nog nooit mee aan een WK en won ook nooit de Gold Cup. Wel won het land in 1967 de voorloper van de Gold Cup, het ConCaCAF kampioenschap.

Het nieuwe tenue van Guatemala wordt compleet gemaakt door een wit broekje en witte kousen met lichtblauwe accenten. Check hieronder nog een afbeelding van het nieuwe shirt dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Marco Pappa, Carlos Ruiz, Marquez, Vasquez en nog meer sterspelers. Na twee jaar geen interlands te hebben gespeeld, mag Guatemala dat vanaf deze zomer wel weer doen. Het land was sinds 2016 door de FIFA geschorst en mocht daarom geen officiële wedstrijden spelen. 

Guatemala voetbalshirt bestellen

Het nieuwe tenue van het land uit Midden Amerika kan je vooralsnog nergens bestellen. Ben je fan van het nationale elftal en ben je op zoek naar goedkope t-shirts? Check het dan exclusief in deze winkel!