Ook het nieuwe uitshirt van Frankrijk is door Nike bekend gemaakt. Een maand geleden berichtten wij al over het design van het nieuwe thuisshirt, het uitshirt is zo mogelijk nog mooier. De uitshirts zijn gebaseerd op de uitrusting van de Franse mariniers uit de 19e eeuw en hebben daarmee evenals de thuisshirts een echt retrodesign. Het uitshirt is wit met navy blauwe verticale strepen, welke doorlopen op de mouwen. De kraag van het shirt is wit en rond. Op de rechterborst staat een blauwe Nike swoosh en op de linkerborst staat het logo van de Franse voetbalbond met daarboven een ster, welke verwijst naar het door Frankrijk behaalde wereldkampioenschap in 1998 in eigen land.

 

Ook aan de binnenkant van de kraag is een blauwe ster te vinden. Aan de binnenkant van het Frankrijk shirt ter hoogte van het hart staat de leus van het Franse nationale team: 'Nos Differences Nous Unissent'.

 

Ook de uitshirts zijn exclusief voor het Franse nationale voetbalteam van een speciaal gerecyclede combinatie van katoen en polyester gemaakt en zijn uitgerust met het Nike Dri Fit systeem. Deze combinatie zorgt voor een zacht gevoel aan de binnenkant van het shirt en zorgen voor het snel absorberen van zweet.

 

De Frankrijk shirts zijn binnenkort hier te koop. Check hieronder de foto's van het nieuwe Frankrijk uitshirt. Koop het hier