15 mei 2018

FC Utrecht thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe FC Utrecht thuisshirt voor 2018-2019 is inmiddels ook definitief bekend! Na een petitie van de supporters van de club is het design van het nieuwe shirt namelijk veranderd. De supporters van de club waren het niet eens met het design van het sponsorlogo op het shirt. Het nieuwe tenue werd gepresenteerd in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018. Tegen VVV werd met 1-0 gewonnen. Aan het design van het nieuwe shirt is na deze wedstrijd dus wat veranderd. Check hieronder alles over het design van het nieuwe voetbalshirt waarin Utrecht de Eredivisie en KNVB Beker thuiswedstrijden speelt in het stadion Galgenwaard.

FC Utrecht thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe FC Utrecht shirt voor 2018-2019 heeft zoals altijd het half-om-half design. De rechterkant van het shirt is rood en de rechterkant van het shirt is wit. Deze twee kleuren worden gescheiden door een diagonale lijn. Vorig seizoen was de voorkant van het shirt geheel rood. De terugkeer van de diagonale scheiding was een wens van de supporters,die nu ingewilligd is. Verder bevat het shirt ook blauwe accenten. Deze blauwe details komen terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. De rechter mouw is wit met een blauw/witte bies en de andere mouw is wit met een blauw/rode bies. Ook de v-hals van het shirt bevat rood/wit/blauwe accenten. Op het midden van het tenue prijkt het logo van Zorg van de Zaak. Om dit logo is veel te doen geweest. Op het eerder gepresenteerde shirt stond dit logo in een speciale box. Na de kritiek van de supporters is FC Utrecht hier vanaf gestapt en staat het logo in het wit/rood op het midden. Zorg van de Zaak en de club hebben sinds 2015 een verbintenis. De zijkanten van het tenue zijn ook dit seizoen uitgerust met de chevrons, de driehoeken, van Hummel. Het logo van het Deense sportmerk prijkt op het midden van de borst. Sinds 2012 is het merk kledingsponsor van de club, waar trainer Jean Paul de Jong aan het roer staat. De rechter borst is uitgerust met een badge van de Utrechtse Dom en de andere borst bevat het logo van de in 1970 ontstane club. Ook de binnenkant van de hals bevat de chevrons van kledingsponsor Hummel.

Het nieuwe tenue van de Eredivisionist wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de club en Hummel staan. De kousen zijn rood met een kleine witte en blauwe band aan de bovenkant. Ook de initialen van de club (FCU) ontbreken niet op de voetbalkousen van de plaatselijke FC! Check hieronder nog een aantal afbeeldingen van het nieuwe tenue van FC Utrecht, waarin vanaf nu spelers als Janssen, Leeuwin, Troupée, van der Maarel, Kaliber, Strieder, Kerk en andere sterren schitteren. Check ook het uitshirt en bekershirt.

FC Utrecht shirt bestellen

Het nieuwe FC Utrecht shirt kan je vanaf nu in de online shop van de club pre-orderen. Het shirt heeft voor volwassenen een prijs van € 60,- en voor kinderen een prijs van € 55,-. In deze shop kan je ook het bijbehorende voetbalbroekje van de club en de kousen bestellen. Wil je andere Utrecht producten bestellen? Check dan ook het overzicht met producten hiernaast of bestel je Utrecht shirt

in deze SHOP!  (inclusief de mogelijkheid tot bedrukking)