15 september 2016

FC Utrecht beker shirt 2016-2017

Het nieuwe FC Utrecht bekershirt en tenue voor 2016-2017 is afgelopen week officieel gepresenteerd door de Eredivisionist en kledingsponsor Hummel. In dit nieuwe shirt speelt de plaatselijke FC de wedstrijden in de KNVB Beker en een aantal wedstrijden in de Eredivisie gedurende 2016-2017. Dit shirt wordt door de club die onder leiding staat van Erik Ten Hag voor het eerst gedragen in de bekerwedstrijd tegen FC Twente. We bespreken hieronder het design van het nieuwe voetbalshirt.

FC Utrecht beker shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe 3e shirt of bekershirt van FC Utrecht voor 2016-2017 is overwegend wit met zwarte accenten. Deze zwarte accenten komen allereerst terug aan de onderkant van de klassieke rugby kraag en bovendien in de trademark tekens van Hummel over de schouders en mouwen. Ook de bies aan de onderkant van de mouwen is zwart en zowel de zijkanten als de onderkant van het shirt is uitgerust met subtiele zwarte lijnen. Op het midden van het beker voetbalshirt staat het logo van Hummel, welke sinds 2012 de kledingsponsor is van de club. De linker borst bevat het logo van de club en de andere borst is uitgerust met een speciale badge van de Utrechtse Dom. Hoofdsponsor Zorg van de Zaak, welke sinds 2015 aan de club verbonden is, staat met het logo op het midden van het nieuwe bekertenue van Utrecht. Ook de achterkant van het nieuwe bekershirt en tenue bevat een speciaal design. Hier bevinden zich namelijk twee diagonale vlakken. Het tenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten een witte strip, waarin de chevrons van het Deense sportmerk zijn verwerkt. De shorts bevatten bovendien de logo's van de club en Hummel. De kousen van het nieuwe tenue zijn geheel wit en bevatten de initialen van de club uit het midden van het land: FCU.

Check hieronder een foto van het nieuwe bekertenue van FC Utrecht, gepresenteerd door Zivkovic! Eerder lanceerde de club in samenwerking met Hummel al het nieuwe thuisshirt en uitshirt.

Het nieuwe FC Utrecht shirt is voor een prijs van € 49,95 exclusief te koop in de officiële shop van de Eredivisie club!

Fc -utrecht -beker -shirt -tenue -2016-2017
Bron: FC Utrecht