Het nieuwe FC Porto thuisshirt voor 2016-2017 is officieel gelanceerd door kledingsponsor New Balance en de Portugese club. Deze lancering volgt op de lancering van het nieuwe uitshirt twee dagen geleden. In het nieuwe shirt speelt FC Porto de Portugese Liga NOS wedstrijden, bekerwedstrijden en Europese wedstrijden in het Estadio Do Dragao in Porto gedurende 2016-2017. FC Porto is afgelopen seizoen als derde geëindigd in de nationale competitie, waardoor het komend seizoen weer in Europa actief is. We bespreken hieronder het design van het nieuwe shirt van de plaatselijke FC!

FC Porto thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe FC Porto thuisshirt is overwegend wit en wordt allereerst gekenmerkt door de twee brede blauwe verticale banen over de voorkant van het shirt. Deze banen zijn weer onderverdeeld in verschillende dunnere banen in verschillende tinten blauw. Hiermee is het nieuwe voetbalshirt van ''Os Dragões'' gebaseerd op een legendarisch voetbalshirt uit de geschiedenis van de club, namelijk het shirt van 1987. Destijds won FC Porto de Europa Cup I (de huidige Champions League) door Bayern München met 2-1 te verslaan in het Praterstadion in Wenen. Doelpuntenmakers voor FC Porto waren destijds Madjer en Juary. Dit was de eerste keer in de geschiedenis van de club dat het de Europa Cup I won. In 2004 wist de club dit onder leiding van José Mourinho te herhalen. De blauwe kleur van de banen is overigens gebaseerd op de kleur van de tegels in het stadion van de club. Deze blauwe banen komen ook terug in een strip over de mouwen en aan de zijkanten van het shirt. Verder is het voetbalshirt van Porto uitgerust met een rechte hals. Daaronder bevindt zich een blauw v-design. Bovendien is het FC Porto thuisshirt uitgerust met een gevouwen kraag. De binnenkant van de deze kraag bevat ook een blauwe strip met daarin de titel van het clublied verwerkt: ''Porto! Porto! Porto!'' Deze titel komt ook terug aan de onderkant van de binnenkant van het shirt. De rechter borst is uitgerust met het logo van kledingsponsor New Balance. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt sinds 2015 de tenues en trainingskleding van de club. De andere borst bevat het logo van de club. Hoofdsponsor van FC Porto is MEO, welke op het midden van het shirt staat en subsponsor SUPER BOCK versiert de achterkant van het voetbalshirt. Aan de achterkant van het nieuwe tenue is ook de naam van de club verwerkt. Het nieuwe FC Porto thuistenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten een witte strip. Op de shorts staan ook de logo's van de club en New Balance. De kousen zijn overwegend wit met op het midden een navy blauwe band, omringd door twee helder blauwe banen. Hierin zijn het logo van de kledingsponsor en de naam van de club verwerkt. Check hieronder de foto's van het nieuwe thuisshirt en tenue van FC Porto. De nieuwe tenues zijn door New Balance uitgerust met het New Balance Dry systeem, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. In dit nieuwe tenue schitteren sterren als Hector Herrera, Brahimi, Layun, Corona, Suk, Aboubakar en nog meer sterren van de club. Check ook het nieuwe FC Porto uitshirt voor 2016-2017, welke gebaseerd is op het sterrenbeeld van de draak. Of check het flitsende FC Porto 3e shirt voor 2016-2017.

FC Porto shirt 2016-2017 kopen

Het nieuwe FC Porto thuisshirt voor 2016-2017 kan je per direct kopen in de onderstaande shops voor volwassenen en kinderen. Het shirt voor volwassenen heeft een prijs van ongeveer € 74,95  en voor kinderen € 70,-. Hier kan je je shirt ook laten voorzien van de bedrukking

van jouw favoriete speler of een eigen naam en nummer. Wil je andere producten van de Portugese club kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering en gratis verzending!

Koop het nieuwe Porto shirt in in deze officiële PORTO shop! 

of deze FC Porto STORE

FC-Porto -thuis -shirt -2016-2017

Fc -porto -tenue -thuis -2016-2017