FC Barcelona uitshirt 2023-2024

Het nieuwe FC Barcelona uitshirt 2023-2024 is vandaag gepresenteerd door Nike en de Spaanse kampioen met het motto: ''Here to lead the way''. Het voetbalshirt heeft wel een hele speciale inspiratie. Het voetbalshirt is namelijk een eerbetoon aan een voetbalshirt dat gedragen werd door Johan Cruijff en daarnaast is een ode is aan de glansrijke historie van de club. Daar vertellen we straks meer over. In het nieuwe voetbalshirt speelt het team van trainer Xavi de La Liga, Copa del Rey en Champions League uitwedstrijden tijdens het seizoen 2023-2024 en natuurlijk ook door het vrouwenteam.  In sommige uitwedstrijden speelt de club in het lichtblauwe FC Barcelona 3e voetbalshirt. Dit seizoen lijken alle FC Barcelona voetbalshirts een klassiek design te hebben. Ook het FC Barcelona thuisshirt 2023-2024 is namelijk geïnspireerd door de voetbalshirts van de jaren'70 en '80.

Een eerbetoon aan Johan Cruijff

Het uitshirt werd gepresenteerd tijdens de pre-seaon tour van FC Barcelona in Los Angeles, de plek waar Johan Cruyff in 1979 voor Los Angeles Aztecs speelde.

Het innovatieve design van het FC Barcelona uitshirt 2023-2024 is geïnspireerd door de man, die verantwoordelijk is voor de man die verantwoordelijk is voor de creatieve speelstijl van de club vandaag de dag: Johan Cruijff. ''El Flaco'' speelde van 1973 tot 1978 143 wedstrijden voor Blaugrana en werd met de club kampioen in 1974 en won de Copa del Rey in 1978. In de periode dat Cruijff voor FC Barcelona speelde, had de club een wit uitshirt en spelers als Alcántara, Samitier, César en Kubala speelden tussen de jaren '20 en '70 van de vorige eeuw al een in een wit FC Barcelona voetbalshirt. Johan Cruijff speelde één van zijn beste wedstrijden in het witte voetbalshirt in de UEFA Cup wedstrijd tegen Aston Villa op 1 maart 1978. Dit seizoen hebben de club en Nike ook ''Blaugrana'' accenten aan het wite uitshirt toegevoegd. De band aan de onderkant van de mouwen is namelijk blauw/rood en hetzelfde geldt voor verschillende logo's op het voetbalshirt. De swoosh van Nike op de rechterborst is blauw en ook de logo's van Spotify (voorkant) en UNHCR ACNUR (achterkant) zijn blauw. De linkerborst bevat het clublogo. Het FC Barcelona uitshirt heeft verder alle kenmerken van het Nike Strike template. Dit betekent dat het voetbalshirt is uitgerust met een ronde hals met daaronder een ronding. In de nek op de achterzijde van het voetbalshirt staat een graphic in stijl van de Catalaanse vlag: La Senyera. Dit detail bevat rode en gele blokken.

Het FC Barcelona uittenue 2023-2024 wordt compleet gemaakt door en blauw voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de club en Nike staan. De sokken hebben een design van rode en blauwe blokken en op de sokken staan de swoosh van Nike en de bijnaam van de club: BARÇA. Ook het design van het voetbalbroekje en de sokken zijn geïnspireerd door de uittenues van de jaren '70. 

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit en Nike Dri Fit ADV.  De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) zijn voorzien van de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof van de voetbalshirts (100% polyester) verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts bevatten extra knit ventilatiezones, vallen meer getailleerd en zijn bovendien lichter.
  • Onderdeel van het Nike Move Better programma: De voetbalshirts zijn gemaakt van gerecycled polyester
  • Pasvorm: Replica - Normaal | Authentic - SlimFit

FC Barcelona uitshirt bestellen

Het Nike FC Barcelona uitshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. In vergelijking met vorig seizoen zijn de prijzen van de voetbalshirts omhoog gegaan.

  • Replica volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL): € 94,95
  • Replica kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164, 176): € 74,95
  • Authentic voetbalshirts (volwassenen): € 149,95
  • Voetbalbroekjes: Vanaf € 39,95
  • Kousen: Vanaf € 19,95

In deze winkels kun je de nieuwe FC Barcelona uittenues ook weer laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen.

FC Barcelona uitshirt 2023-2024
FC Barcelona uitshirt 2023-2024
FC Barcelona uitshirt 2023-2024
FC Barcelona uitshirt 2023-2024