FC Barcelona 3e voetbalshirt 2023-2024

FC Barcelona en Nike hebben dit weekend het nieuwe FC Barcelona 3e voetbalshirt 2023-2024 officieel gepresenteerd. De club van trainer Xavi debuteerde in het alternatieve uitshirt tijdens de met 2-1 gewonnen uitwedstrijd tegen Osasuna. Het lichtblauwe uitshirt wordt dit seizoen vooral gedragen tijdens de Champions League en La Liga uitwedstrijden. In de wedstrijden in de Spaanse competitie vormt het 3e voetbalshirt het alternatief voor het witte uitshirt. Waar het witte uitshirt, geïnspireerd is door de voetbalshirts uit de jaren ’70, wordt met dit voetbalshirt vooral naar de toekomst gekeken.

Een voetbalshirt voor de toekomst met jaren '90 kleur

Het FC Barcelona 3e voetbalshirt 2023-2024 is overwegend lichtblauw, een kleur die een gevoel van inspiratie en creativiteit oproept. Het laat zien waar de club voor staat: de geschiedenis, de speelstijl en de talenten die gevormd zijn op het jeugdcomplex La Masia en een bron van inspiratie voor iedereen zijn. Tegelijkertijd doet de aqua blauwe kleur van het voetbalshirt denken aan verschillende uitshirts in de jaren ’90. In de periode 1992 tot 1997 speelde FC Barcelona namelijk in turquoise uitshirts van het merk Kappa. Ook het FC Barcelona 3e voetbalshirt 2019-2020 had deze kleur en was geïnspireerd door de voetbalshirts van de jaren ’90.

Dit seizoen bevat het voetbalshirt ook Blaugrana accenten, verwijzend naar de clubkleuren van de Spaanse kampioen. Het voetbalshirt heeft een all-over print van dunne strepen in de clubkleuren, welke het voetbalshirt niet alleen een retro look geven, maar ook een flitsend design. De clubkleuren komen ook terug in de driehoeken naast de ronde hals en de band aan de onderkant van de mouwen. Opvallend genoeg zijn alle logo’s op het voetbalshirt niet in stijl van de clubkleuren, maar zwart. De rechterborst bevat de swoosh van Nike en de linkerborst het clublogo. Hoofdsponsor Spotify versiert het midden van het tenue en op de achterkant staat subsponsor UNHCR ACNUR. In de nek op de achterzijde van dit voetbalshirt prijkt ook weer een balk in de kleuren van de Catalaans vlag (La Senyera). Deze balk bevat rode en gele blokken.

Het FC Barcelona derde tenue 2023-2024 wordt compleet gemaakt door een aqua blauw voetbalbroekje met zwarte logo’s van de club en Nike. De sokken van tenue hebben ook deze kleuren en bevatten op het midden de bijnaam van de club (Barça) en de swoosh van Nike.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit en Nike Dri Fit ADV.  De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) zijn voorzien van de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof van de voetbalshirts (100% polyester) verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts bevatten extra knit ventilatiezones, vallen meer getailleerd en zijn bovendien lichter.
  • Onderdeel van het Nike Move Better programma: De voetbalshirts zijn gemaakt van gerecycled polyester
  • De logo's van FC Barcelona en Nike hebben een unieke gespikkelde afwerking van Nike Grind, die is gemaakt door productieschroot en oude sneakers, die omgezet zijn in gerecyclede materialen.
  • Pasvorm: Replica - Normaal | Authentic - SlimFit

FC Barcelona 3e voetbalshirt bestellen

Het Nike FC Barcelona 3e shirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Dit zijn de prijzen van het alternatieve uitshirt van FC Barcelona.

  • Replica volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL):  € 94,95
  • Replica kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176): € 74,95
  • Authentic (alleen volwassenen): € 149,95
  • Voetbalbroekje: Vanaf € 39,95
  • Sokken: € 19,95

In deze winkels kun je er ook voor kiezen om het voetbalshirt te laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. Dit is dezelfde bedrukking als de spelers van de club op het tenue dragen dit seizoen. 

Nike.nl
vanaf € 74.95
Bestellen >
subsidesports.nl
vanaf € 74.95
Bestellen >
€ 5,- korting met code VOETBAL
Unisportstore.NL
vanaf € 74.95
Bestellen >

FC Barcelona 3e voetbalshirt 2023-2024
FC Barcelona 3e voetbalshirt 2023-2024
FC Barcelona 3e voetbalshirt 2023-2024
FC Barcelona 3e voetbalshirt 2023-2024
FC Barcelona 3e voetbalshirt 2023-2024