Barcelona 3e voetbalshirt 2019-2020

Vandaag is het nieuwe alternatieve uitshirt, 3e shirt of Champions League uitshirt van FC Barcelona officieel gepresenteerd door de Spaanse kampioen en kledingsponsor Nike. In dit tenue speelt de Spaanse kampioen met name de uitwedstrijden in de Champions League gedurende 2019-2020. In de poulefase van het miljardenbal neemt het elftal van trainer Valverde het op tegen Borussia Dortmund, Internazionale en Slavia Praag in poule F. Het nieuwe 3e voetbalshirt van Barca wordt bovendien gedragen tijdens een aantal uitwedstrijden in de Spaanse competitie en de Copa del Rey. Dit is vooral het geval wanneer het gele Barcelona uitshirt teveel overeenkomsten heeft met het tenue van het thuisspelende elftal.

Fan van het nieuwe Barcelona tenue? Bestel het vanaf nu exclusief in deze winkel! (inclusief officiële bedrukking) 

Lichtblauw Barcelona uitshirt 2019-2020 /Champions League voetbalshirt

Het nieuwe Barcelona 3e shirt voor 2019-2020 is geïnspireerd door het uitshirt van de jaren '90 en dan met name het uitshirt van het seizoen 1996-1997.  Destijds was Kappa nog kledingsponsor van Blaugrana. Nike is namelijk sinds 1998 kledingsponsor van de Spaanse topclub. Dit betreft onder andere het tenue waarin Barca de Europa Cup II won. In de finale van het toernooi versloeg Barcelona Paris Saint Germain in de Kuip met 1-0 door een doelpunt van Ronaldo. Andere bekende spelers van dit elftal waren Ferrer, Popescu, Guardiola, Figo, de La Pena en Luis Enrique. In dit seizoen wonnen de Catalanen bovendien de Copa Del Rey. Het Barcelona 3e tenue heeft dezelfde kleur als het tenue van 1996-1997. Het tenue is namelijk overwegend turquoise (door Nike ''TEAL'' genoemd) en bevat een all-over print. Deze all-over print heeft wat weg van een doolhof, maar symboliseert het wapen van de stad Barcelona, dat ook weer het uitgangspunt vormde voor het logo van FC Barcelona. In de print zijn namelijk een kruis en verticale strepen te zien. Uiteraard bevat het nieuwe Barcelona 3e tenue ook Blaugrana accenten. Het tenue is namelijk uitgerust met een navy blauwe V-hals en de gevouwen kraag is een combinatie van navy blauw en rood. Ook de band aan de onderkant van de mouwen is navy blauw. Op de rechterborst van het nieuwe Barcelona staat niet alleen de swoosh van Nike, maar ook het woordmerk. Dit betreft namelijk het Nike Futura logo. De laatste keer dat een voetbalshirt van Nike dit logo had, was overigens ook tijdens het seizoen 1994-1995. Dit seizoen is het Nike Futura logo te zien op alle 3e voetbalshirts van Nike. De linkerborst bevat het embleem van Barcelona en op het midden van het tenue staat de Japanse e-commercegigant Rakuten. De linkermouw bevat verder de officiële La Liga badge. De andere mouw is uitgerust met het logo van subsponsor BEKO en de achterkant van het voetbalshirt is uitgerust met het logo van UNICEF. Het derde tenue van Barcelona wordt dit jaar compleet gemaakt door een turquoise voetbalbroekje. De kousen hebben ook deze kleur en bevatten bovendien Blaugrana accenten. 

We hebben ook nog een reactie van Nike Design Director Pete Hoppins: ''Kijkend naar het grote aanbod aan historische Barcelona voetbalshirts, was het een uitdaging om de iconische jaren '90 identiteit van Barcelona te combineren met de huidige mode. De kleur van het tenue roept mooie herinneringen op, terwijl de kraag en de print op het tenue dit voetbalshirt nostalgisch en origineel maken.  Check hieronder nog een meer foto's van het nieuwe Barcelona 3e voetbalshirt voor 2019-2020, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Frenkie de Jong, Messi, Suarez, Dembélé, Griezmann, Rakitic, Vidal, Pique en andere sterspelers. Check bovendien het Barcelona thuisshirt voor 2019-2020.

Barcelona 3e voetbalshirt 2019-2020 kopen

Het lichtblauwe Barcelona uitshirt voor 2019-2020 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Het voetbalshirt heeft een prijs van € 84,95 voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen is het tenue € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164, 176). De broekjes bestel je al vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In de onderstaande winkels kun je het Barcelona tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel je Barcelona voetbalshirt altijd in deze SHOP! (inclusief officiële bedrukking van alle sterspelers of een eigen naam en nummer)

OF de officiële NIKE winkel