FC Barcelona thuisshirt 2023-2024

Het nieuwe FC Barcelona thuisshirt 2023-2024 is vandaag officieel gepresenteerd door de Spaanse kampioen en kledingsponsor Nike met het motto ''Here to lead the way''.  In dit voetbalshirt speelt het team van trainer Xavi de Champions League, La Liga en Copa del Rey thuiswedstrijden in Camp Nou tijdens het seizoen 2023-2024. De voetbalshirts worden bovendien gedragen door de FC Barcelona Femini, die in het design van het voetbalshirt een belangrijke rol spelen. Daarover straks meer! Ook dit jaar is Nike weer de producent van de FC Barcelona voetbalshirts.  Het Amerikaanse sportmerk is al sinds 1998 de kledingsponsor van Blaugrana en beide partijen hebben een langdurig contract. Spotify staat dit seizoen weer op het midden van de Barcelona tenues. De streamingsdienst is sinds vorig jaar de shirtsponsor van de Spaanse topclub.

De inspiratie

Het nieuwe FC Barcelona thuisshirt 2023-2024 is een eerbetoon aan de vrouwenafdeling van de club, de FC Barcelona Femini. Het verhaal van het vrouwenteam gaat terug naar de jaren '70. In november 1970 ontmoette de Catalaanse amateurvoetbalster Imma Cabecéran Soler de toenmalige voorzitter van FC Barcelona, Agustí Montal Costa, om te spreken over de vorming van een vrouwenteam. Na goedkeuring van de voorzitter werd een advertentie in het fanmagazine van de club geplaatst en al snel werd er een elftal gevormd met de naam Selección Ciudad de Barcelona. In december 1970 speelde het team al een liefdadigheidswedstrijd om geld in de zamelen voor lokale kinderziekenhuizen. In de jaren '80 werd het team omgedoopt tot Club Femení Barcelona, maar nog steeds was het vrouwenteam geen officieel onderdeel van de club FC Barcelona. Wel werd er een integrale overeenkomst met de leiding van FC Barcelona gesloten, waarbij het vrouwenteam de kleuren en faciliteiten van de club mocht gebruiken. In 1988 was Club Femení Barcelona één van de oprichters van de Liga Nacional, de eerste officiële vrouwenvoetbalcompetitie van Spanje. Sinds 26 juni 2002 is CF Barcelona officieel onderdeel van de club Barcelona en opereert het vrouwenteam onder de naam Futbol Club Barcelona Femení.

Het design

Het nieuwe Nike FC Barcelona thuisshirt 2023-2024 haalt inspiratie uit het eerste logo van het vrouwenteam in 1970-1971. Dit logo was een samensmelting tussen het logo van FC Barcelona en het schild van Barça Atlètic. In dit logo is een diamant verwerkt, welke op verschillende manieren in het nieuwe FC Barcelona voetbalshirt gebruikt is.  Deze diamant staat op het nieuwe voetbalshirt symbool voor de pioniersgeest en de altijd leidende rol die de club heeft in zowel de sport als de samenleving, gekoppeld aan het aanhoudende succes van de club.

Qua design is het FC Barcelona thuisshirt dit seizoen vrij klassiek. Het voetbalshirt bevat namelijk brede blauwe en rode banen, welke aan de zijkanten zijn uitgerust met dunne kartelrandjes, verwijzend naar de diamant uit het eerste logo van het vrouwenelftal. Het tenue heeft verder alle kenmerken van het nieuwe Nike Strike template. Het thuisshirt is uitgerust met een blauwe ronde hals met daaronder een ronding, waaronder de Blaugrana banen zich bevinden. De mouwen zijn volledig rood. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het wit en de rechterborst is uitgerust met het clublogo. In het midden van het logo is een diamant verwerkt, zoals dat ook was bij het eerste logo van de FC Barcelona Femení. Hoofdsponsor Spotify prijkt in het wit op het midden van het voetbalshirt en op de onderzijde van de achterkant van het voetbalshirt staat het logo van UNHCR ACNUR. Op de mouwen van de voetbalshirts van de mannen staat het logo van The Ambilight TV en op de vrouwen voetbalshirts het logo van Bimbo. Een klein detail bevindt zich nog in de nek op de achterzijde van het tenue. Hier bevindt zich een verticaal vlak in stijl van de kleuren van de Catalaanse vlag: rood/geel. 

Het FC Barcelona thuistenue 2023-2024 wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje, waarop ook de logo's van Nike en de club staan. De kousen zijn rood en bevatten een design van verticale strepen in het blauw.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% gerecycled polyester
  • Onderdeel van het Nike Move Better programma
  • Technologieën: Nike Dri Fit ADV en Nike Dri Fit. De authentic voetbalshirts (de tenues die de spelers en speelsters ook daadwerkelijk tijdens de wedstrijden dragen) bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht naar de buitenkant van de tenues en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts vallen meer getailleerd, zijn uitgerust met extra ventilatiezones en zijn daarnaast lichter. In deze voetbalshirts is ook een knit materiaal verwerkt.
  • Pasvorm: Replica - Normaal, Authentic - Slimfit 

FC Barcelona voetbalshirt bestellen

Het nieuwe FC Barcelona thuisshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijzen van de tenues zijn als volgt: 

  • Replica volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL): € 94,95
  • Replica kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176): € 74,95
  • Authentic voetbalshirt (alleen volwassenen) € 149,95
  • Voetbalbroekje: Vanaf € 39,95
  • Kousen: Vanaf € 19,95

In deze winkels kun je de FC Barcelona voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. Check ook andere kleding van de club in de onderstaande winkels. Directe levering!

FC Barcelona thuisshirt 2023-2024
FC Barcelona thuisshirt 2023-2024
FC Barcelona thuisshirt 2023-2024
FC Barcelona thuisshirt 2023-2024
FC Barcelona thuisshirt 2023-2024