3 november 2021

FC Barcelona trainingspak kinderen 2021-2022

Ook de officiële Nike X FC Barcelona collectie 2021-2022 bevat weer verschillende Barcelona trainingspakken voor kinderen. Dit betreffen exact dezelfde trainingspakken als de spelers dragen tijdens de trainingen en warming-up ter voorbereiding op de La Liga, Copa del Rey en Champions League wedstrijden in 2021-2022. Buiten de trainingen om dragen de Catalanen echter ook andere trainingspakken en ook deze pakken zijn allemaal beschikbaar voor kinderen. De pakken zijn niet alleen voor kinderen in de leeftijdscategorie 7-14 jaar beschikbaar, deze kun je ook voor peuters/kleuters bestellen en zelfs voor baby's. In dit artikel bespreken we vrijwel alle FC Barcelona trainingspakken die je voor kinderen kunt bestellen!

FC Barcelona training sweater kinderen

We beginnen met het trainingspak dat door de club en Nike in mei/juni gepresenteerd werd. Dit trainingspak werd door Nike en de Spaanse club in twee verschillende kleurstellingen uitgebracht, namelijk in het lichtblauw en in het bordeaux rood/blauw, de clubkleuren van FC Barcelona. We bespreken het design van het trainingspak aan de hand van de bordeaux rode versie. Alle trainingspakken van Nike hebben dit seizoen één en hetzelfde template. Dit jaar betreft dit het zogenaamde Strike template. Kenmerkend aan dit design is de diagonale band over de mouwen. Op de bordeaux rode FC Barcelona training sweater heeft deze band dezelfde kleur als de training top en op de lichtblauwe FC Barcelona trainingstrui voor kinderen is deze band wit. Een ander kenmerk van het Strike template is de all-over print van ovale vormen op de mouwen. Deze zijn dus ook aanwezig op het FC Barcelona trainingspak voor kinderen. Verder bevatten de training tops een hoge hals met een rits tot de borst en op de borst prijken de logo's van Nike en de club. De swoosh van Nike heeft een beige achtige tint, evenals op het FC Barcelona thuisshirt 2021-2022. De training sweaters bevatten een elastische stof. Deze bestaan namelijk deels uit polyester (91%) en elastaan (9%). De sweaters sluiten dus naadloos aan op het lichaam. Een nog strakkere pasvorm kun je bewerkstelligen door je duimen door de duimgaten van de mouwen te doen. De achterzijde van de Nike training sweaters is iets langer voor extra bescherming.

FC Barcelona trainingsbroek kinderen

Het FC Barcelona trainingspak wordt gecompleteerd door een lichtblauwe trainingsbroek met net onder de knieholtes een diagonale beige band. De bovenkant van de broekspijpen bevatten de logo's van de club en Nike. De FC Barcelona trainingsbroek heeft, evenals alle andere trainingsbroeken van Nike, de volgende kenmerken:

  • De bovenkant van de trainingsbroek is uitgerust met de Nike FlyVent tailleband. Met deze band kun je de pasvorm zelf verstellen.

  • De trainingsbroeken zijn uitgerust met zakken met een rits om eventueel spullen in op te bergen.

  • De broek heeft een tapered fit. Dit houdt in dat de broek naadloos om de benen sluit. De FC Barcelona trainingsbroek voor kinderen is dan ook gemaakt van hetzelfde materiaal als de training sweater.

  • De broek heeft aan de onderzijde enkelritsen.

  • Alle FC Barcelona pakken zijn dit seizoen uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. Dit systeem is in de stof van de sweater en de trainingsbroek verwerkt en bewerkstelligt de perfecte afvoer van vocht en zorgt bovendien voor ventilatie. Hierdoor zijn deze pakken perfect om in te trainen of om casual te dragen.

FC Barcelona trainingspak Champions League kinderen

We hebben nu slechts één FC Barcelona kids trainingspak besproken. Het voorgenoemde pak droegen de spelers vooral in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In september lanceerde Nike al het zwarte FC Barcelona Champions League trainingspak, die er naar onze mening wat spannender uitziet dan het blauw en rood/blauwe pak. Het template is hetzelfde als die van het andere FC Barcelona trainingspak, alleen de details springen er nog meer uit. Zo bevat de band op de mouwen van de Barcelona Champions League training sweater een all-over graphic print in het paars/roze, welke geïnspireerd is door de print op het FC Barcelona Champions League voetbalshirt. Deze kleurencombinatie is ook doorgetrokken naar de logo's van de club en Nike op de borst. Het Nike logo op de rechterborst betreft zelfs een iriserend logo. Wanneer je in het donker bent en hier licht op schijnt, verschijnen de kleuren van de regenboog. De badge van FC Barcelona op de andere borst betreft een monochroom logo. Dit embleem heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het pak, in dit geval roze/paars. Ook de logo's en de diagonale band op de bijbehorende zwarte FC Barcelona trainingspak voor kinderen hebben deze kleuren. Qua functionele kenmerken is dit trainingspak geheel hetzelfde als de andere pakken waarin de spelers trainen.

FC Barcelona trainingspak met trainingsjack

Het lichtblauwe, rood/lichtblauwe en zwarte FC Barcelona trainingspak met training sweater zijn ook echt de pakken waarin de spelers trainen. Deze pakken zijn ook beschikbaar met een trainingsjack. Het trainingspak met trainingsjack (in plaats van trainingstrui) betreft eigenlijk het presentatiepak. Dit pak bestaat voor 100% uit polyester en wordt door ''Blaugrana'' gedragen tijdens het reizen naar de wedstrijden of na afloop van de wedstrijden. De trainingsjack hebben een doorlopende rits en bevatten ook twee zakken. Bovendien hebben de mouwen aan de onderzijde van de trainingsjacks geen duimgaten. Dit is het enige verschil met de pakken waarin de spelers trainen. Qua kleuren zijn deze precies hetzelfde als de pakken met sweater. Wel kun je het pak met trainingsjack alleen als één geheel bestellen. De training sweater en trainingsbroek kun je vaak wel los van elkaar bestellen.

Mocht je toch een trainingsbroek willen combineren met een FC Barcelona trainingsjack, dan kan dat alleen met de zogenaamde anthem trainingsjacks. Deze jacks worden weer op een ander moment door de spelers gedragen, namelijk wanneer zij het veld betreden vlak voordat de wedstrijden beginnen. In dit jack gaan de spelers vaak op de (groeps)foto of in dit jack zien we de spelers wanneer de Champions League tune wordt afgespeeld. Deze jacks hebben het zogenaamde I96 template en worden vooral gekenmerkt door de brede band net onder de borst. Een ander kenmerk van deze jacks is de kleine opstaande baseball collar. De collectie van dit seizoen bevat een donkerblauw FC Barcelona anthem trainingsjack voor kinderen en een jack in de kleuren van de plaatselijke FC. Dit jack is aan de bovenkant lichtblauw met daaronder een bordeaux rode band. De onderkant van dit jack is donkerblauw en de kraag en biesjes zijn beige. Op de achterzijde van deze FC Barcelona trainingsjacks is heel subtiel de naam van de club verwerkt. De stof van deze trainingsjacks betreft ook polyester.

FC Barcelona joggingpak kinderen

We zijn er nog niet. De collectie bevat dit seizoen namelijk ook een FC Barcelona joggingpak voor kinderen. Dit sweat trainingspak wordt door de spelers soms gebruikt als presentatiepak en bestaat uit een anorak hoodie en een joggingbroek. Dit sweat pak heeft dezelfde kleuren als het FC Barcelona Champions League trainingspak en bevat bovendien de kenmerken van het Strike template. De rechtermouw van de FC Barcelona hoodie bevat namelijk een blauwe band en de andere een fel rode band. De logo's van de club en Nike op de borst zijn weer paars/roze. Een ander kenmerk van de hoodie is de hoge hals met een rits. Deze rits loopt ongeveer tot het midden van de buik en loopt dus langer door dan op de training sweaters. De hoodies bevatten bovendien twee kangoeroezakken aan de zijkanten. Op de achterzijde van de trui staat nog een vette graphic. Hier staat in een cirkel het motto van de club: ''El Nostre Barca.'' De trui is gemaakt van een super zacht materiaal, welke je warm houdt tijdens de koude herfst- en winterdagen. Dit betreft een combinatie tussen polyester (78%) en katoen (22%). De bijbehorende joggingbroek heeft dezelfde kleurencombinatie en is gemaakt van hetzelfde materiaal. De joggingbroek kun je overigens ook perfect combineren met de andere FC Barcelona hoodies voor kinderen.

Goedkoop FC Barcelona trainingspak

Barcelona en Nike hebben begin dit jaar ook goedkopere versies van de trainingspakken voor kinderen uitgebracht. Deze pakken hebben vrijwel hetzelfde design als de pakken waarin de spelers trainen, maar bevatten net wat minder details. Deze pakken worden de ''Academy Pro'' trainingspakken genoemd. De goedkope FC Barcelona trainingspakken zijn zowel beschikbaar met een trainingsjack als met een training sweater en zijn zowel in het bordeaux rood als in het lichtblauw beschikbaar.

FC Barcelona trainingspak kinderen bestellen

Het FC Barcelona 2021-2022 trainingspak voor kinderen kun je dus in verschillende soorten en maten bestellen. De training sweaters hebben een prijs van € 54,95 voor kinderen. Dezelfde prijs wordt gehanteerd voor de trainingsbroeken. Het trainingspak met jack is beschikbaar als één geheel. Voor de oudere kinderen is dit pak € 99,95, voor peuters/kleuters € 69,95 en voor baby's slechts € 59,95. De anthem trainingsjacks zijn € 69,95 in kindermaten. De hoodie van het joggingpak is € 69,95 en de broek is € 59,95. De Academy versie van de pakken zijn goedkoper en bestel je al vanaf € 69,95. In sommige van de onderstaande winkels zijn deze collecties al afgeprijsd en vind je ook nog andere FC Barcelona trainingskleding voor kinderen. Directe levering!

Bestel één van deze FC Barcelona trainingspakken voor kinderen in deze SHOP!

of de officiële NIKE SHOP! 

of deze winkel! 

FC Barcelona training sweater kinderen 2021-2022

Barcelona training sweater kinderen 2021-2022

FC Barcelona Champions League trainingspak kinderen

FC Barcelona trainingspak met trainingsjack kinderen

FC Barcelona trainingspak kinderen 2021-2022 met jack

FC Barcelona anthem trainingsjack kinderen 2021-2022

FC Barcelona trainingsjack kinderen 2021-2022

FC Barcelona joggingpak 2021-2022 kinderen