FC Barcelona thuisshirt 2021-2022

Het nieuwe Nike FC Barcelona thuisshirt 2021-2022 is officieel gepresenteerd door de club en het Amerikaanse sportmerk. Dit betreft het tenue waarin Barcelona de La Liga en Copa del Rey thuiswedstrijden speelt in Camp Nou gedurende het seizoen 2021-2022. In de Champions League thuiswedstrijden in Camp Nou draagt de Spaanse topclub het FC Barcelona Champions League voetbalshirt 2021-2022. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk is voor de productie en het design van de nieuwe tenues van de club van Ronald Koeman. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 1998 de kledingsponsor van de club en blijft dit nog zeker tot de zomer van 2026.

Barcelona thuisshirt 2021-2022 | Geïnspireerd door het clublogo

Het FC Barcelona thuisshirt 2021-2022 heeft weer een revolutionair design. Het tenue staat geheel in het teken van de Blaugrana identiteit en is geïnspireerd door de constructie van het clublogo.  Dit betekent dat het thuisshirt dezelfde elementen als het clublogo bevat, maar dan in de traditionele Blaugrana kleuren. Ter hoogte van de rechterborst bevindt zich een rood kruis op een achtergrond van dunne, blauwe en rode lijnen.  In het clublogo is dit gedeelte rood/wit en verwijst dit naar het het teken van Sant Jordi, de beschermheilige van Catalonië. Op de linkerborst prijken vier dunne blauwe en vier dunne rode strepen. In het clublogo zijn deze strepen rood/geel en dit verwijst naar de Catalaanse vlag: La Senyera. De onderkant van het voetbalshirt bevat bredere blauwe en rode banen en deze banen zijn geïnspireerd door de onderkant van het logo. Deze hebben dezelfde kleuren als in het logo en zijn Blaugrana. De mouwen hebben contrasterende kleuren. De rechtermouw van het FC Barcelona thuisshirt is namelijk rood en de andere mouw blauw. Bovendien bevat het tenue een ronde hals met een kleine v-opening.

Traditiegetrouw prijkt de swoosh van Nike op de rechterborst. Het logo van Nike heeft een beige tint. De linkerborst bevat de badge van de club en op het midden van het tenue prijkt het logo van het Japanse bedrijf Rakuten. De e-commerce gigant is sinds 2017 de shirtsponsor van de Catalanen en onlangs werd het contract met een seizoen verlengd, waardoor het in ieder geval tot de zomer van 2022 hoofdsponsor blijft. Een speciaal detail is nog verwerkt in de nek. Hier is een graphic van de Catalaanse vlag verwerkt. De onderkant van de achterkant van het FC Barcelona thuisshirt 2021-2022 bevat het Unicef logo in het wit en ook de namen en nummers van de spelers op het nieuwe tenue zijn dit jaar wit. 

Ook de voetbalbroekjes van het FC Barcelona thuistenue 2021-2022 kunnen revolutionair genoemd worden. Het broekje heeft namelijk een half-om-half design. De rechterkant van het voetbalbroekje is blauw en de andere kant donker rood. De kousen zijn overwegend blauw en bevatten twee bordeaux rode banen. Op de kousen staat naast een witte swoosh van Nike ook de bijnaam van de supporters: CULERS!

De nieuwe FC Barcelona tenues zijn dit jaar, zoals alle Nike voetbalshirts, onderdeel van de MOVE TO ZERO campagne van het merk. De tenues zijn gemaakt van polyester, afkomstig van gerecyclede waterflessen. De tenues zijn ook weer uitgerust met de bekende technologiën. De authentic tenues bevatten de Nike Dri Fit ADV. technologie en de replica tenues de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof van de tenues verwerkt en zorgen voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht/zweet. De authentic tenues zijn alleen wat lichter en bevatten op strategische plekken extra ventilatiezones.  Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe FC Barcelona tenues 2021-2022, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Messi, Frenkie de Jong, Ansu Fati, Dembélé, Griezmann, Pedri, Coutinho, Pique, Puig en nog meer spelers.

FC Barcelona voetbalshirt bestellen

Het Nike FC Barcelona thuisshirt 2021-2022 kun je vanaf nu bestellen voor volwassenen en kinderen. De prijzen van het tenue zijn hetzelfde als die van dit seizoen. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) heeft het voetbalshirt een prijs van € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het tenue € 69,95. De Vapor Match versie van het tenue is € 139,95 en de broekjes bestel je vanaf € 34,95. In de onderstaande webshops kun je het tenue laten bedrukken met een eigen naam en nummer! Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op de tenues dragen!

Bestel je FC Barcelona tenue altijd in deze Barcelona fanshop (inclusief officiële bedrukking)

of deze winkel! 

of deze voetbalshop

Barcelona thuisshirt 2021-2022

Barcelona voetbalshirt 2021-2022

Barcelona thuistenue 2021-2022