9 september 2021

FC Barcelona Champions League voetbalshirt 2021-2022

Vandaag hebben FC Barcelona en kledingsponsor Nike het nieuwe FC Barcelona Champions League thuisshirt 2021-2022 gelanceerd met het motto: ''CREATED BY BARCELONA.''  Het tenue wordt door FC Barcelona alleen gedragen tijdens de Champions League thuiswedstrijden in Camp Nou gedurende 2021-2022. In de poulefase van het miljardenbal neemt het keurkorps van Ronald Koeman het dit jaar op tegen Bayern München, Benfica en Dynamo Kiev. De laatste keer dat Barcelona een speciaal thuistenue voor de Europese wedstrijden had, was in 1993-1994, het seizoen waarin de club nog onder leiding stond van Johan Cruijff. Dit jaar wordt er door Barcelona en Nike geen 3e voetbalshirt of alternatief uitshirt uitgebracht.

Champions League thuisshirt FC Barcelona 2021-2022

Het Nike FC Barcelona Champions League thuisshirt 2021-2022 is in stijl van het traditionele design van het Barcelona thuisshirt. Het voetbalshirt is overwegend blauw en bevat twee verticale rode banen. Het tenue wordt vooral gekenmerkt door een all-over print, welke verwijst naar de Olympische Spelen van 1992. Dertig jaar geleden vonden de Olympische Spelen in de Spaanse stad plaats en daarmee is het nieuwe Champions League tenue van ''Blaugrana'' een eerbetoon aan het mondiale toernooi. De print op het tenue is een uitkomst van een samenwerking tussen verschillende kunstenaars uit Barcelona, die de traditionele Blaugrana banen een creatieve draai gegeven hebben.  De banen verwijzen ook naar de wapperende vlaggen van de fans in Camp Nou tijdens de hete Europese avondjes. De print op het nieuwe FC Barcelona Champions League tenue bevat illustraties met daarin oriëntatiepunten van verschillende wijken van de stad: Les Corts, Sant Antoni, Sants, El Raval, Poble Sec en Gracia. Zo bevat de print onder andere drie schoorstenen van El Poble Sec en La Masia, de jeugdacademie van de club, gelegen naast het stadion van de club. Het tenue is verder uitgerust met navy blauwe accenten. De ronde hals is donkerblauw en ook de band aan de onderkant van de mouwen heeft deze kleur. Ook bevat het tenue aan de zijkanten een donkerblauwe taping, waarin een speciale tekst is verwerkt: BARCA - EL NOSTRE! Deze tekst komt ook weer terug in een cirkel aan de binnenkant van de hals. Een ander detail bevindt zich in de nek op de achterkant van het voetbalshirt. Hier staat een rechthoek in de kleuren van de Catalaanse vlag (La Senyera): geel/rood. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het geel en de andere borst bevat de badge van de club. Sponsor Rakuten versiert in het geel het midden van het tenue. De achterkant van het voetbalshirt bevat aan de onderzijde het logo van UNICEF. Tijdens de Champions League wedstrijden draagt FC Barcelona ook de Champions League badges op de rechtermouw. Dit betreffen de Champions League Starball 5 X winners badge en de UEFA Foundation badge. De Champions League 5X Starball badge draagt FC Barcelona op het tenue, omdat het in totaal vijf keer de Champions League gewonnen heeft.

Het Barcelona Champions League tenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje, welke ook de logo's van de club en Nike bevat. De kousen van het Champions League tenue zijn ook donkerblauw met aan de bovenkant een dunne blauwe en rode lijn. Op de kousen staan ook de swoosh van Nike in het goud en de tekst: NOSTRE BARCA.  Zoals alle tenues van Nike zijn de nieuwe FC Barcelona voetbalshirts uitgerust met de nieuwste technologieën van Nike. De authentic tenues bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en zweet naar de buitenkant van de tenues en voor ventilatie. De Match voetbalshirts vallen wat strakker, zijn lichter en zijn uitgerust met extra ventilatiezones.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het het FC Barcelona Champions League voetbalshirt 2021-2022, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Memphis, Fati, Frenkie de Jong, Luuk de Jong, Coutinho, Pedri, Demir, Garcia, Pique, Puig, Umtiti, Dest en nog meer spelers en check ook het FC Barcelona thuisshirt 2021-2022.

FC Barcelona Champions League voetbalshirt bestellen

Het Nike FC Barcelona Champions League thuisshirt 2021-2022 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De tenues hebben de standaard prijzen. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het replica voetbalshirt € 89,95 en het MATCH voetbalshirt € 139,95. Voor kinderen is het replica voetbalshirt € 69,95 en voor het authentic shirt € 119,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In deze winkels kun je de tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je ook de nieuwste trainingskleding. Directe levering!

Bestel het Barcelona Champions League voetbalshirt direct in de NIKE SHOP! 

of deze Barcelona fanshop (inclusief officiële bedrukking)

of deze voetbalshop

FC Barcelona Champions League thuisshirt 2021-2022

Champions League voetbalshirt FC Barcelona 2021-2022