20 mei 2018

FC Barcelona thuisshirt 2018-2019

Vandaag is het nieuwe thuisshirt van FC Barcelona officieel gelanceerd. Natuurlijk is dit gedaan in combinatie met Nike. De trotste Spaanse kampioen heeft zich natuurlijk weten de plaatsen voor de Champions league. Dus zien we het nieuwe shirt in de thuiswedstrijden die FC Barcelona speelt in Europa, La Liga en tijdens de Spaanse beker. Thuiswedstrijden speelt de Catalaanse club in het legendarisch Camp Nou. Daar mogen we het shirt dan ook voor het eerst aanschouwen. Barcelona speelt namelijk in de thuiswedstrijd tegen Deportivo voor het eerst in het nieuwe thuisshirt. Het nieuwe thuisshirt van FC Barcelona is bekendgemaakt tijdens een event in het Olympisch dorp in Montjuïc. Ben je nieuwsgierig naar het nieuwe thuisshirt van de Spaanse topclub? Bekijk de details dan snel hieronder!

Barcelona thuis shirt en tenue 2018-2019

Verantwoordelijk voor het design van het nieuwe thuisshirt van FC Barcelona is Nike. Deze functie vervult het Amerikaanse merk al sinds het jaar 1998. Het nieuwe tuisshirt van Nike is gebaseerd op het bekende Nike Aeroswift template. Dit is het WK template van Nike. Dit ontwerp is te herkennen aan de bijzondere kraag. Deze begint namelijk diagonaal maar eindigt recht. In de achterkant van de kraag is nog een strip aanwezig. Deze is uitgerust met de vlag van Catalonië. Ook de mouwen van het shirt zijn opvallend. Deze bevatten namelijk een flitsend zigzag-patroon. De basis van het nieuwe thuisshirt van Nike is net als ieder blauw met rood. Dit jaar is het shirt uitgerust met 10 rode banen. Deze banen lopen verticaal en staan voor de 10 districten in Barcelona. Het is voor de supporters van FC Barcelona erg belangrijk dat het shirt dit seizoen nog gedragen wordt. Het shirt is namelijk een eerbetoon aan de inwoners van Barcelona. Aangezien Iniesta een echte held is voor de inwoners van de stad, is het erg belangrijk dat hij dit shirt nog draagt. De mouwen van het shirt zijn in dezelfde kleur als de blauwe banen. Op de rechterkant van de borst prijkt het logo van Nike. Deze swoosh is geel. Op de rechterkant van de borst staat het logo van FC Barcelona. In Spanje gaat het erg goed met de Catalaanse club, echter in Europa is het al enkele jaren erg moeizaam. In dit shirt moet FC Barcelona eindelijk weer successen gaan behalen in het grootste Europese voetbaltoernooi van clubteams. Shirtsponsor van de Spaanse club is Rakuten. Rakuten staat sinds 2017 op het shirt van de Spaanse topclub. Ook op de mouwen van het shirt staan een sponsoruiting. Hier staat namelijk Beko.

Het nieuwe thuistenue van FC Barcelona wordt gecompleteerd door een blauwe voetbalbroek. Deze is uitgerust zonder naden. Hierdoor kunnen Messi, Coutinho, Suarez en al hun teamgenoten vrij uit bewegen. Op het broekje staan ook uitingen van Nike en FC Barcelona. De voetbalkousen zijn rood en blauw, net als het shirt van FC Barcelona. Op deze schoenen staat ook ‘’BARCA’’ geschreven. Het bekende Nike logo, de swoosh staat ook op het nieuwe sokken van de club. Deze swoosh staat aankomend seizoen al voor de 20e keer op het tenue van FC Barcelona. Het nieuwe thuistenue, is net als alle voetbaltenues van Nike, uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer tijdens de wedstrijden. Zo kunnen de spelers van FC Barcelona optimaal presteren tijdens de wedstrijden. Ook de vrouwen van FC Barcelona spelen haar wedstrijd in dit tenue. Dus Lieke Martens speelt ook in dit shirt aankomend seizoen. Bekijk hieronder de foto’s van het nieuwe thuisshirt van FC Barcelona. Check ook het nieuwe uitshirt of het Barcelona Champions League uitshirt. 

FC Barcelona voetbalshirt kopen

Het nieuwe thuisshirt van FC Barcelona is te bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het thuisshirt van de Spaanse club is € 85,- voor volwassenen, voor kinderen ben je iets goedkoper uit namelijk € 70,- In deze winkels is het ook mogelijk om het shirt te laten bedrukken met je eigen naam en nummer, of natuurlijk met de bedrukking van de topspelers van FC Barcelona. Dit gaat om dezelfde bedrukking als de spelers van de club op het shirt dragen. Wil je andere FC Barcelona fan artikelen kopen? Bekijk dan het overzicht hiernaast of hieronder! Directe levering gegarandeerd!               

Scoor je FC Barcelona voetbalshirt in DEZE WINKEL (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

Of in DEZE WEBSHOP