Het nieuwe Engeland Euro 2012 thuisshirt is officieel bekend gemaakt door teamkledingsponsor Umbro en de Engelse voetbalbond FA. In dit voetbalshirt speelt Engeland de thuiswedstrijden tijdens Euro 2012 en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2012. Engeland strijdt met Frankrijk, Zweden en Oekraine in poule D om een plaats in de kwartfinales van het EK 2012. Het nieuwe Engeland Euro 2012 thuisshirt heeft een patriotisch wit design en bevat verschillende rode details. Het shirt heeft daarmee de kleuren van de Sint George vlag.

De linkerborst bevat het logo van de FA in het rood. Dit embleem wordt gekenmerkt door de drie rode leeuwen. Boven dit logo staat een rode ster, welke verwijst naar het door Engeland behaalde wereldkampioenschap in 1966. De andere borst bevat het logo van Umbro. Verder heeft het voetbalshirt van Engeland opnieuw een klassieke witte polokraag en bevat tevens rode details. Deze rode details zijn  afgeleid van de strepen op het jack, welke door Sir Alf Ramsey werd gedragen tijdens het WK van 1966. Deze rode details komen bovendien terug in de voetbalbroekjes en kousen van het nationale voetbalteam van Engeland. Deze voetbalbroekjes en kousen zijn overwegend wit.

Check hieronder de foto's van het nieuwe Engeland Euro 2012 voetbalshirt en tenue. Deze kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de de Engeland trainingspakken, shirts, trainingsjack en andere merchandising. Officiële bedrukking is bovendien mogelijk.

Koop het hier!

Engeland thuisshirt 2012-2013


Engeland thuisshirt 2012-2013