Het nieuwe Duitsland uitshirt 2012/2013 is vandaag officieel bekend gemaakt door de Duitse voetbalbond DFB en teamkledingsponsor Adidas. In dit voetbalshirt speelt het nationale voetbalelftal van Duitsland de uitwedstrijden tijdens Euro 2012 en de uitwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2014. Vorig jaar lekte het Duitsland uitshirt al uit en dit bleek inderdaad ook echt het nieuwe Duitsland shirt te worden.

Het Duitsland uitshirt voor de jaren 2012 en 2013 is, in tegenstelling tot het vorige uitshirt niet meer zwart, maar geheel groen. ''Groen is de kleur van de hoop en past daardoor precies bij onze ambities voor het EK'' aldus aanvoerder Philipp Lahm. Het shirt heeft verder een ronde witte kraag en op de schouders drie Adidas trademark strepen, welke ook wit zijn. De onderkant van de mouwen zijn ook wit. Op de rechterborst staat het logo van teamsponsor Adidas en op de andere borst weer het logo van de Duitse voetbalbond met daarboven drie groene sterren. Deze drie sterren verwijzen naar de door Duitsland behaalde wereldkampioenschappen in 1954, 1974 en 1990.  Binnenin de kraag van het shirt staan de jaartallen 1972 en 2012 met daaromheen een krans. Het nieuwe Duitsland uitshirt is namelijk gebaseerd op het shirt dat Duitsland droeg tijdens het EK in 1972, het jaar waarin het land Europees Kampioen werd in België. Het Duitsland uittenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met groene adidas trademark strepen. Ook de kousen zijn groen/wit.

Check hieronder de foto's van het Duitsland Euro 2012 uitshirt. Deze voetbalshirts kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de Duitsland thuisshirts, Duitsland tenues, trainingskleding, trainingspakken en retro shirts.

Koop het hier!

Duitsland Shirt Uit 2012-2013


Duitsland euro 2012 uitshirt

 

Duitsland uitshirt EK 2012

 

DFB Euro 2012 Duitsland uitshirt