9 november 2015

Duitsland thuisshirt Euro 2016

Het nieuwe Duitsland thuisshirt voor Euro 2016 is vandaag officieel gelanceerd door Adidas en de DFB op een speciaal evenement in de hoofdstad van het land, Berlijn. Voor 700 jonge Duitsland fans werd het nieuwe shirt exclusief gepresenteerd. In dit nieuwe voetbalshirt speelt Duitsland de thuiswedstrijden tijdens het EK van 2016 en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018. Tijdens het EK is Duitsland ingedeeld in poule C met Polen, Oekraïne en Noord Ierland. Tijdens de kwalificatie voor het WK van 2018 is Die Mannschaft ingedeeld in poule C met Tsjechië, Noord Ierland, Noorwegen, Azerbeidzjan en San Marino. Die Mannschaft neemt sinds 1972 onafgebroken deel aan het EK. Het nieuwe shirt van onze Oosterburen bevat verschillende opvallende details. Deze zullen we hieronder bespreken.

Duitsland thuistenue Euro 2016

Het nieuwe Duitsland Euro 2016 thuisshirt is zoals altijd overwegend wit en bevat een zwarte ronde hals. De binnenkant van de kraag bevat een speciaal detail. Hierin bevindt zich namelijk een witte strip met daarin de naam van het land: Germany. Daar staat ook de tekst: ''Designed | Engineered''. Onder deze strip bevinden zich drie subtiele lijnen in de kleuren van de Duitse vlag: zwart/rood/geel. Deze kleurencombinatie komt ook terug aan de onderkant van de mouwen. De bies aan de onderkant van de mouwen is zwart en bevat bovendien een dunne rode en dunne gouden lijn. Op de mouwen staan de jaartallen waarin Duitsland het WK gewonnen heeft (1954, 1974, 1990 en 2014) en het EK gewonnen heeft (1972, 1980 en 1996). Een ander opvallend detail van het nieuwe Duitsland shirt zijn de drie strepen van Adidas. Deze staan namelijk niet meer op de schouders en mouwen maar lopen over de zijkanten van het voetbalshirt. Dit zagen we eerder al terug bij het nieuwe shirt van de rode Duivels. Verder is het nieuwe shirt voorzien van een verticale witte baan over het midden van het shirt. Hierin staat de eindranking van Die Mannschaft op WK's en EK's waaraan het heeft deelgenomen. Nieuw aan het voetbalshirt is bovendien de gouden FIFA WK winners badge. Deze mag Die Mannschaft tot het WK van 2018 dragen, omdat het in 2014 het WK gewonnen heeft. De linker borst bevat het logo van de Deutscher Fussballbund in het zwart/wit. De vier zwarte sterren boven het logo van de DFB verwijzen uiteraard naar de gewonnen WK's. De andere borst bevat het logo van kledingsponsor Adidas, welke al meer dan vijftig jaar kledingsponsor is van het nationale elftal. Het nieuwe Duitsland thuistenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten de drie trademark strepen van de Duitse kledingsponsor in het wit. Ook de logo's van Adidas en de DFB zijn vertegenwoordigd op het short. De kousen van het nieuwe Duitsland tenues zijn ook zwart en bevatten vier witte sterren op het midden. De bovenkant van de kousen bevat zowel een witte als een grijze band. Het is voor het eerst sinds 1962 dat het tenue van Duitsland wordt gecompleteerd door een zwart short en zwarte kousen. De afgelopen veertig jaar werd het Duitsland tenue namelijk vaak gecompleteerd door witte kousen. Check hieronder de foto's van het nieuwe shirt van de wereldkampioen, welke vanaf deze week wordt gedragen door sterren als Müller, Özil, Kroos, Khedirra, Schweinsteiger, Gomez, Hummels, Boateng, Draxler en nog meer sterren. Check bovendien meer informatie over het Duitsland uitshirt voor Euro 2016 

Duitsland voetbalshirt 2016-2017 kopen

Het nieuwe Duitsland voetbalshirt 2016-2017 kan je vanaf nu voor volwassenen en KIDS kopen in de onderstaande shops. De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 80,- en voor KIDS ongeveer € 70,-. Laat bovendien je shirt voorzien van de officiële Adidas bedrukking van Duitsland. Dit is dezelfde bedrukking als de spelers van Die Mannschaft dragen tijdens Euro 2016. Je kan het shirt voorzien van een eigen naam en nummer of van een naam en nummer van één van de sterren van Duitsland. Check ook andere producten van het nationale elftal in het overzicht hiernaast. Directe levering!

Koop het nieuwe Duitsland voetbalshirt in de online Duitsland shop (inclusief officiële bedrukking!)

of in de Adidas shop van Die Mannschaft

Duitsland -euro -2016-thuisshirt

Duitsland -thuisshirt -ek -2016-2017

 Duitsland -shirt -thuis -2016-2017