7 november 2016

Duitsland thuisshirt 2017

Adidas en de DFB hebben een nieuw voetbalshirt voor Die Mannschaft gelanceerd. In dit nieuwe shirt speelt Die Mannschaft de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 gedurende 2017. Duitsland staat momenteel eerste in kwalificatiepoule C en strijdt met Azerbeidzjan, Noord Ierland, Noorwegen, Tsjechië en San Marino om een ticket naar het WK. Bovendien speelt Duitsland in dit nieuwe shirt tijdens de Confederations Cup van 2017. Omdat Duitsland wereldkampioen in 2014 is geworden, neem het deel aan dit toernooi, samen met Rusland (gastland), Mexico (winnaar CONCAP Cup 2015), Chili (winnaar Copa America 2015), Australië (Aziatisch kampioen 2015), Portugal (Europees kampioen 2016) en Nieuw Zeeland (Oceanisch kampioen 2016). Het nieuwe shirt van de Duitsers is geïnspireerd door een legendarisch shirt. We bespreken het hieronder.

Duitsland Confederations Cup thuis shirt en tenue 2017

Het nieuwe Duitsland shirt heeft een geheel nieuw design, welke is gebaseerd op het unieke uitshirt van Die Mannschaft uit 1990. Destijds won het land het WK van 1990 in Italië. Het shirt is zoals altijd overwegend wit en bevat een print van de iconische ruiten in v-vorm uit het shirt van 1990 over het gehele shirt. Verder bevat het nieuwe shirt een v-hals met tinten uit de kleuren van de Duitse vlag. De v-hals bevat namelijk een subtiele zwarte, gele en rode lijn. De Adidas trademark strepen staan weer op de schouders en mouwen. Het shirt dat Die Mannschaft droeg tijdens Euro 2016 had de strepen van Adidas aan de zijkanten van het shirt. Het logo van Adidas prijkt op de rechter borst, terwijl het logo van de Deutscher Fussbal-Bund (DFB) op de linker borst staat. Boven dit logo staan vier sterren, welke verwijzen naar de gewonnen WK's van 1954, 1974, 1990 en 2014. Op het midden prijkt de gouden FIFA WK 2014 winners badge, welke het nationale elftal op het shirt mag dragen, omdat het land in 2014 het WK van Brazilië won. Deze mag het nationale elftal tot het WK van 2018 in Rusland dragen. Verder bevat het shirt nog een speciaal detail. Aan de achterkant van het shirt bevindt zich net onder de kraag de bijnaam van het elftal: Die Mannschaft. Het nieuwe tenue wordt gecompleteerd door hetzelfde broekje en kousen als het elftal droeg tijdens het EK. Dit short is zwart met aan de zijkanten witte Adidas strepen en bovendien bevat het short de logo's van de voetbalbond en Adidas. De kousen zijn geheel zwart en bevatten aan de bovenkant een witte band met daarboven drie dunne Adidas strepen. De kousen zijn bovendien uitgerust met vier sterren en het performance logo van Adidas.

Check hieronder de foto's van het nieuwe shirt van Die Mannschaft. Deze shirts zijn, zoals bij elk shirt van Adidas het geval is, uitgerust met de Adidas Climacool technology. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. In deze nieuwe shirts schitteren sterren als Özil, Müller, Götze, Reus, Kroos, Gomez, Boateng, Hummels, Khedira, Kimmich en nog meer sterren. Die Mannschaft zal in 2017 in hetzelfde shirt spelen als het land deed tijdens Euro 2016.

Duitsland voetbalshirt 2017 kopen

Het nieuwe Duitsland voetbalshirt 2016-2017 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shops. Check daar ook andere shirts van Die Mannschaft.  De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 85,- en voor KIDS ongeveer € 70,-. Laat bovendien je shirt voorzien van de officiële Adidas bedrukking van Duitsland. Je kan het ook shirt voorzien van een eigen naam en nummer of van een naam en nummer van één van de sterren van Duitsland. Check ook andere producten van het nationale elftal in het overzicht hiernaast. Directe levering!

Koop het nieuwe Duitsland voetbalshirt in de online Duitsland shop (inclusief officiële bedrukking!)

of in de Adidas shop van Die Mannschaft

Duitsland -confederations -cup -shirt -2017 (1)

Duitsland -thuisshirt -2017

Duitsland -shirt -2017