2 augustus 2016

Duitsland Olympische Spelen 2016 voetbalshirts

Adidas heeft in samenwerking met de DOSB een speciaal voetbalshirt voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro gelanceerd. In dit shirt speelt Die Mannschaft alleen de wedstrijden tijdens de Olympische Spelen. Dit shirt wordt daarna niet meer gedragen. Duitsland is ingedeeld in poule C met Mexico, Fiji en Zuid Korea. Het shirt dat Duitsland draagt tijdens het toernooi is vrijwel hetzelfde als het land droeg tijdens Euro 2016 en zal dragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK gedurende 2016-2017. Het shirt bevat echter een aantal verschillen, welke we hieronder bespreken!

De reden dat de voetbalshirts van EURO 2016 niet gedragen worden, is tweeledig. Enerzijds voldoet het EK 2016 shirt niet aan de voorwaarden die de IOC stelt aan de shirts en anderzijds vertegenwoordigt het nationale elftal tijdens het toernooi niet de Deutscher Fussballbund (DFB), maar de DOSB (Deutscher Olympischer Sportbund). Om deze reden bevat de linker borst van het shirt niet het logo van de DFB en zijn ook de vier sterren, welke verwijzen naar de gewonnen WK's van 1954, 1974, 1990 en 2014, afwezig op de linker borst. In plaats hiervan hiervan bevat het shirt een speciaal logo, welke gekenmerkt wordt door de Duitse adelaar (de Bundesadler). Een ander verschil met het voetbalshirt van Euro 2016 is dat het shirt geen drie strepen van Adidas aan de zijkanten van het shirt bevat. Dit is niet toegestaan door de IOC. Verder bevat het nieuwe shirt een speciale print ter ere van de Olympische Spelen op de rechter mouw. Hier staat namelijk: ''Rio 2016''. Deze drie veranderingen hebben zowel betrekking op het Duitsland thuisshirt als het Duitsland uitshirt voor 2016-2017.

Check hieronder een foto van de nieuwe Duitsland Olympische Spelen voetbalshirts voor 2016! Check bovendien meer informatie over het Duitsland thuisshirt voor 2016-2017 en het Duitsland uitshirt voor 2016-2017. De speciale Duitsland shirts en tenues voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro zijn nergens te koop. Wil je andere producten van het land kopen, check dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder en vergelijk de prijzen. Directe levering!  Of check de officiële shops hieronder! 

Koop het Duitsland voetbalshirt in de online Duitsland shop (inclusief officiële bedrukking!)

of in de Adidas shop van Die Mannschaft

Duitsland -olympische -spelen -shirt -2016