22 september 2015

adidas Originals lanceert Duitsland 1990 sweater!

Terug naar de jaren '90! Adidas en de Duitse voetbalbond hebben een casual adidas Originals sweater gelanceerd, welke vrijwel hetzelfde design heeft als het Duitsland thuisshirt uit 1990. De nieuwe Duitsland sweater is evenals het Duitsland shirt overwegend wit met zwarte accenten en accenten uit de Duitse vlag. De crew neck Duitsland 1990 sweater bevat namelijk een ronde hals en over de schouders lopen de drie bekende zwarte Adidas strepen. De bies aan de onderkant van de mouwen is zwart, evenals de band aan de onderkant van de casual sweater. Verder wordt de nieuwe adidas Originals Duitsland 1990 sweater gekenmerkt door de flitsende (bliksemschicht-achtige) banen in de kleuren van de Duitse vlag (zwart/rood/geel) over het midden van de sweater. De rechter borst bevat het adidas Originals logo en de andere borst bevat het logo van de DFB. De achterkant van de sweater bevat een subtiele verwijzing naar het jaar 1990, welke voor Die Mannschaft legendarisch was. Het nieuwe sweater zal ons Nederlanders ook nog herinneringen aan het spuugincident.

Voor Die Mannschaft was dit een legendarisch jaar. Onder leiding van Beckenbauer won het nationale elftal van Duitsland destijds het WK. In het Stadio Olimpico in Rome werd Argentinië met 1-0 verslagen. Andreas Brehme benutte een strafschop waardoor Duitsland dit keer wel aan het langste eind trok. In 1986 wonnen de Argentijnen nog de finale ten koste van Duitsland: 3-2. Sterspelers van Duitsland in het team van 1990 waren ' Kohler, Brehme, Hassler, oer Duitser Lothar Matthaeus, Klinsmann en.... Völler. Die Mannschaft eindigde in poule D als eerste door overwinningen op Joegoslavië en de Verenigde Arabische Emiraten en een gelijkspel tegen Colombia. Het lot koppelde de Duitsers aan het Nederlands Elftal dat derde was geworden in een poule F met Engeland, Ierland en Egypte. Omdat Oranje als één van de beste nummers drie eindigde bereikte het dus gelukshalve de achtste finales van het WK in Italië. Dit zou een herhaling zijn van de finale van EK van 1988, welke werd beslecht in het voordeel van Oranje. Die Mannschaft was uit op wraak. Ook de locatie van deze achtste finale, San Siro of het Giueseppe Meazza Stadion in Milaan,  was perfect voor beide teams. Op dat moment speelden drie Nederlanders (Gullit, Van Basten en Rijkaard) voor AC Milan en drie spelers van Die Mannschaft voor Inter Milan (Brehme, Mattheus en Klinsmann). Oranje begon de wedstrijd voortvarend en kreeg goede kansen, welke niet leidden tot doelpunten. In de 21ste minuut maakte Rijkaard een overtreding op Völler, waarop de Duitser volgens Rijkaard makkelijk naar de grond ging. Scheidsrechter Juan Carlos Loustau trok hierop een gele kaart. Na het incasseren van de kaart trakteerde  Rijkaard Völler op een volle klodder spuug in zijn gezicht, wat een klein opstootje veroorzaakte en waardoor de Duitse speler ook een gele kaart kreeg. Dit opstootje herhaalde zich opnieuw na de genomen vrije trap. Loustau was er klaar mee en stuurde beide kibbelende spelers van het veld, waardoor Völler opnieuw op het speeksel van de latere succestrainer van Barcelona getrakteerd werd. Met 10 tegen 10 trok Duitsland uiteindelijk aan het langste eind door doelpunten van Klinsmann en Brehme. Ronald Koeman deed in de laatste minuut via een penalty nog wat terug. Dit mocht echter niet baten. In de kwartfinale tegen Tsjechoslowakije en de halve finale tegen Engeland had die Mannschaft het ook niet makkelijk. Echter beide overwinningen waren een opmaat naar de gewonnen finale van 1990. Het winnen van het WK maakt het het design van voetbalshirt van 1990 nog legendarischer dan het er al uitziet. Ons Nederlanders zal het vooral doen denken aan de verloren achtste finale en het spuugincident.  Adidas Originals en de DFB doen die tijden weer even herleven....

Het nieuwe Duitsland 1990 sweater (70% katoen, 30% polyester) kan je als onderdeel van de nieuwe Beckenbauer lijn van adidas Originals vanaf nu kopen in de online Adidas shop. De prijs van deze crew neck sweater is € 80,- Check daar ook de speciale Beckenbauer X lijn bestaande uit shirts, jacks en sweaters, welke gebaseerd zijn op Bayern München, Duitsland en New Cosmos shirts en jacks uit de carrière van Beckenbauer. Directe levering en gratis verzending!

Koop hier de unieke Duitsland 1990 adidas Originals sweater

en hier een speciaal Duitsland 1990 t-shirt!


Adidas -originals -duitsland -1990-retro -shirt

Duitsland -1990-adidas -Originals -sweater

Duitsland -1990-sweater -grijs