Dit trainingsjack draagt Nederland tijdens WK 2022 in Qatar

Tijdens het betreden van het veld voorafgaande aan de WK 2022 wedstrijden en tijdens het afspelen van het Wilhelmus dragen de spelers van het Nederlands Elftal een nieuw trainingsjack. Dit trainingsjack is onderdeel van de collectie rondom het nieuwe Nederlands Elftal WK 2022 thuisshirt. Omdat het WK in Qatar dit jaar in de winter plaats vindt, kunnen we zo maar raden dat het trainingsjack voor de supporters in Nederland een populair item kan zijn. Het trainingsjack wordt overigens niet alleen gedragen in Qatar, maar ook in de voorbereiding op de andere interlands in 2022 en 2023. Dit trainingsjack wordt bovendien gedragen door de Oranje Leeuwinnen en alle jeugdelftallen!

Design Nederlands Elftal trainingsjack 2022-2023

Ieder seizoen lanceert Nike een nieuw trainingsjack voor Oranje en dat is dit jaar dus niet anders. De trainingsjacks van het Nederlands Elftal hebben ook dit jaar weer het standaard template.  Dat is dit jaar het Nike Academy template. Dit standaard design gebruikt Nike ook voor de trainingsjacks van andere landenteams die deelnemen aan het wereldkampioenschap. Het Amerikaanse sportmerk is ook kledingsponsor van Brazilië, Frankrijk, Engeland, Australië, Zuid-Korea en Saudi-Arabië. Het Academy template is de opvolger van het I96 template, dat Nike de afgelopen seizoenen veelvuldig gebruikte. Het nieuwe template kenmerkt zich door het eenvoudige, maar strakke design. Dit is ook van toepassing op het Nederlands Elftal WK 2022 trainingsjack. Het trainingsjack heeft twee tinten oranje: licht en donker. De lichte tint wordt door Nike ‘’Orange Peel’’ genoemd en de donkere tint ‘’Campfire Orange’’. Het Nederlands Elftal trainingsjack is overwegend licht oranje en wordt gekenmerkt door een golf, welke van de rechter bovenkant naar het midden van de linkerkant loopt. Boven deze golf is het trainingsjack donker oranje. De achterkant van het trainingsjack bevat een grote donker oranje cirkel met daarin de tekst ‘’NEDERLAND’’. Het Nike logo op de rechterborst is zwart en ook de badge van de KNVB op de linkerborst is zwart. Deze badge heeft, evenals op de Nederlands Elftal WK 2022 voetbalshirts de vorm van een schild en bevat een oranje leeuw. Het trainingsjack heeft verder een doorlopende rits in het oranje en wanneer je deze rits naar boven doet, kun je deze verbergen onder een vlak. Ook dit jaar bevat het Nederlands Elftal trainingsjack weer twee zakken met ritsen om spullen in op te bergen. Het materiaal van het jack betreft 100% polyester, dat naadloos aansluit op het lichaam.

Beschikbaarheid Nederlands Elftal trainingsjack

Het nieuwe trainingsjack kun je zowel voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) als voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) bestellen. Voor kinderen is het trainingsjack € 69,95 en voor volwassenen € 84,95. Het trainingsjack bestel je in de officiële NIKE SHOP of deze fanshop of deze Nederlands Elftal fanshop! Hier vind je bovendien de andere trainingskleding van het team van Louis van Gaal (en na het WK Ronald Koeman)

Andere Nederlands Elftal trainingsjacks

De collectie van het Nederlands Elftal bevat vaak twee verschillende trainingsjacks. Dit seizoen is dat niet het geval en dragen de spelers in de voorbereiding op de interlands dus alleen dit oranje trainingsjacks. Mocht dit trainingsjack niet jouw smaak zijn, dan zijn er gelukkig nog alternatieven. Het retro voetbalmerk COPA Football, dat ook een samenwerkingsverband heeft met de KNVB, heeft namelijk ook twee trainingsjacks van ‘’Oranje’’ in de collectie. Dit betreft het trainingsjack dat Nederland droeg tijdens het WK van 1978 en het Nederlands Elftal trainingsjack van 1983. Het trainingsjack van 1978 is het jack dat eigenlijk het pure DNA van Oranje uitstraalt. Dit jack is oranje met een hoge zwarte kraag en een zwarte band aan de onderkant.  Op de linkerborst prijkt in het zwart de iconische Hollandse leeuw. Het trainingsjack van 1983 is wat minder bekend, maar vooral legendarisch omdat het één van de eerste trainingsjacks was die werd gedragen door de gouden generatie die in 1988 het EK won, zoals Marco Van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard. Dit trainingsjack is aan de bovenkant oranje met daaronder een wit vlak en de onderkant van dit trainingsjack is donkerblauw. Dit is ook de kleur van de kraag en de biesjes. Deze retro trainingsjacks zijn alleen voor volwassenen beschikbaar en bestel je exclusief in deze SHOP. Hier vind je ook  de Nederlands Elftal retro voetbalshirts.

Een Nederlands Elftal trainingsjack komt hoe dan ook deze winter goed van pas! Mocht je geen fan zijn van het WK 2022 trainingsjack, dan zijn er gelukkig nog alternatieven! De keuze is reuze!

Nederlands Elftal trainingsjack WK 2022

Nederlands Elftal trainingsjack WK 2022

Nederlands Elftal trainingsjack 1983

Nederlands Elftal trainingsjack 1978