20 september 2022

De voetbalshirts van het Nederlands elftal en WK 2022 in Qatar

Op 20 november 2022 wordt de openingswedstrijd van het WK 2022 gespeeld. In totaal nemen 32 landen het tegen elkaar op en zullen er 64 wedstrijden gespeeld worden. Het Nederlands elftal is ook van de partij en speelt in poule A tegen Ecuador, Senegal en gastland Qatar. 

De deelnemende landen zijn momenteel de laatste voorbereidingen aan het treffen naar de WK-wedstrijden toe. De eerste WK 2022 voetbalshirts werden deze zomer gelanceerd en de afgelopen maand zijn vrijwel alle WK 2022 voetbalshirts, waarmee het duidelijk is welke voetbalshirts de deelnemende landen tijdens het wereldkampioenschap dragen. Ook de nieuwe Nederlands Elftal WK 2022 voetbalshirts zijn inmiddels bekend. In dit artikel vertellen we graag meer over de nieuwe Nederlands Elftal tenues. 

Nederlands Elftal WK 2022

De voetbalshirts van ons elftal

Tijdens het WK 2022 zullen onze jongens op het veld te bezichtigen zijn in oranje en blauwe voetbalshirts. Deze shirts, met Nike als sponsor, kun je al bewonderen tijdens de komende interlands in de Nations League. Zoals gebruikelijk is zijn de thuisshirts oranje en de uitshirts blauw. Het Nederlands Elftal WK 2022 thuisshirt heeft dit seizoen een lichtere tint oranje en bevat, evenals het vorige voetbalshirt, een all-over print. Deze print verwijst naar de manen van de Hollandse leeuw. De print is een verwijzing naar het totaalvoetbal van de jaren '70 en staat bovendien symbool voor creativiteit, souplesse en de mentaliteit van de voetballers van het Nederlands Elftal. De logo's van de KNVB en Nike op het thuisshirt zijn zwart en de binnenkant van de hals bevat de naam van ons land. Het Nederlands Elftal WK 2022 uitshirt is dit jaar koninklijk blauw. De kleur doet denken aan de uitshirts van eind jaren '90 en begin jaren '00. Dit tenue heeft een wat eenvoudiger design dan het thuistenue en heeft alle kenmerken van het nieuwe template van Nike. Dit template wordt vooral gekenmerkt door het zwarte vlak onder de hals. Ook de band aan de onderkant van de mouwen is zwart en bevat een subtiele oranje lijn. Het uittenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje en zwarte kousen met contrasterende accenten. 

De nieuwe Nederlandse Elftal tenues zijn bij vrijwel elke sportwinkel te verkrijgen tegen zeer redelijke prijzen. Met deze nieuwe tenues kun je perfect het Nederlands Elftal aanmoedigen tijdens het WK in Qatar of andere wedstrijden. Sommige personen wagen voor de fun ook nog eens een gokje bij een van de vele Nederlandse bookmakers naast het spelen van bijvoorbeeld 777 roulette.

Het blauwe tenue te bezichtigen tijdens de wedstrijd tegen Polen

Één van de eerste wedstrijden waarbij Oranje in het blauw te zien is, is tijdens de wedstrijd in Warschau tegen Polen. Tijdens deze wedstrijd, die op 22 september 2022 gespeeld wordt, draagt het team van Louis van Gaal het nieuwe Nederlands Elftal uitshirt. Na dit treffen zijn ze weer op eigen bodem te bezichtigen in Amsterdam tijdens een wedstrijd tegen België. Hierna zullen er meerdere momenten zijn waarop het tenue gedragen zal worden en uiteraard tijdens het WK 2022.

Kritiek voetbalshirt

Niet iedereen is even blij met de nieuwe voetbalshirts van het Nederlands elftal. Dit is ook te merken aan de kritiek die is losgebroken na de lancering van de nieuwe shirts op 15 september. Een van de steeds terugkerende kritieken heeft betrekking op de kleur van de oranje voetbalshirts. Men is van mening dat de desbetreffende shirts eerder een gele, dan een oranje kleur hebben. Anderen zeggen juist weer dat de nieuwe Nederlands Elftal thuisshirts een frisse en unieke kleur hebben en dit helpt de mannen van Louis van Gaal beter te presteren tijdens het WK in Qatar. 

WK 2022 graphic

Het WK 2022

Het Nederlands elftal speelt zijn eerste wedstrijd van het WK 2022 tegen Senegal op 22 november. De volgende wedstrijd wordt op 25 november gespeeld tegen Ecuador en op 29 november tegen het gastland zelf. Alleen de nummers één en twee van de poule plaatsen zich voor de achtste finales van het toernooi. De hoop is dat Oranje tijdens het WK in Qatar met de nieuwe voetbalshirts hoge ogen gooit en voor het eerst in de historie het WK kan winnen. Een aantal keer was Oranje er al dichtbij. In 1974 verloor Nederland de finale van gastland Duitsland, in 1978 verloor Nederland opnieuw de finale tegen Argentinië en in 2010 was Spanje in de finale in Zuid Afrika te sterk. Gaat het de mannen van Louis van Gaal dit jaar wel lukken?