De sportieve Barcelona windrunner voor 2018-2019

Barcelona en Nike hebben ook dit jaar weer een nieuwe windrunner uitgebracht. De windrunner maakt ieder jaar weer deel uit van de trainingscollectie of casual collectie van Nike. Het windjack wordt overigens niet vaak door het sterrenensemble van de Catalaanse club. Het is puur een toevoeging op de opvallende kledinglijn van de club dit seizoen. Bovendien is de windrunner momenteel een populair jack om in de lente, zomer en herfst te dragen. Barcelona en Nike hebben dit jaar twee nieuwe windjacks uitgebracht. Beide jacks zijn geheel in stijl van de voetbalshirts van het seizoen 2018-2019. We bespreken beide jacks hieronder!

Barcelona windjacks 2018-2019 in stijl clubkleuren

De spelers van Barcelona dragen dit seizoen dus een windrunner in stijl van de kleuren van het thuisshirt. Dit jack is een combinatie van rood en blauw. Deze kleuren zijn echter wel een net iets andere tint dan de clubkleuren. Deze kleuren worden door Nike ''Deep Royal Blue'' en ''Noble Red'' genoemd. De bovenkant van het jack is rood en de onderkant van het Barcelona windjack is blauw. Beide delen worden gescheiden door de chevron. Dit betreft een v-baan van 26 graden en is een iconisch kenmerk van de windrunners van Nike. Het windjack van het Amerikaanse sportmerk viert dit seizoen haar veertigste verjaardag. In 1978 werd het item namelijk als vrijwel eerste kledingitem van Nike uitgebracht en is daarna nooit meer verdwenen. Sinds een aantal jaar bevat de collectie van alle Nike voetbalclubs ook een windrunner, welke dus altijd deze v-baan bevat. Op de borst van het windjack staan de logo's van Nike en de club. Dit jack is door Nike ook gelanceerd in een versie die in stijl is van de kleuren van het uitshirt. Dit jack is een combinatie van fel geel en navy blauw.

Uiteraard zijn de Barcelona windrunners ook uitgerust met de nieuwste technologieën en materialen. Doel van de jacks is namelijk dat het wind en regen goed afstoot en met deze kenmerken moet dat lukken:

  • De Barcelona windrunners zijn uitgerust met een hoge capuchon, welke je perfect beschermt tegen slecht weer en waarin je je perfect kunt verstoppen;
  • Alle windjacks bevatten twee zakken met een rits aan de zijkanten, zodat je ook nog eens lekker kunt chillen in deze jacks;
  • De achterkant van het Barcelona windjack bevat een opening/gleuf, welke voor ventilatie zorgt!
  • Het jack is uitgerust met een extra laagje met ripstopmateriaal. Kenmerkend aan dit materiaal is dat het water, vocht en wind goed buiten het jack houdt;
  • De onderkant van de windrunners bevatten een tailleband. Deze band zorgt ervoor dat het jack perfect om het lichaam valt.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwste Nike windrunners voor 2018-2019. Onderdeel van de nieuwe trainingscollectie van Barca zijn ook het tech fleece joggingspak of het Champions League trainingspak van 2018-2019. Alle items zijn uiteraard ook uitgerust met de Dri Fit technologie van Nike.

Barcelona windrunner bestellen

De Barcelona windrunner voor 2018-2019 kan je vanaf nu zowel voor dames als heren bestellen in de onderstaande shops. De prijs van de jacks is € 80,- en deze zijn beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Bestel in deze webshops ook andere Barcelona producten en check ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder!

Bestel je Barcelona trainingsjack altijd in deze SHOP

of deze winkel!