26 november 2015

SV Darmstadt 98 Stadion am Bollenfalltor voetbalshirt

Darmstadt 98 en JAKO hebben deze week een speciaal shirt als ode aan de thuishaven van de club: het Merck-Stadion am Böllenfalltor. Het is dit seizoen namelijk het laatste seizoen dat de Duitse club in het huidige stadion speelt. Het stadion, dat al sinds 1921 de thuishaven van de club is, wordt namelijk vanaf komend jaar geheel gerenoveerd. Het speciale ''Böllenfalltor'' voetbalshirt wordt alleen gedragen in de wedstrijd tegen FC Köln op 27 november 2016. Het design van het nieuwe shirt staat dan ook geheel in het teken van het stadion.

Het Böllenfalltor voetbalshirt van Darmstadt is overwegend blauw en bevat over de borst en de mouwen een wit vlak. Hierin staat het silhouette van het stadion, welke onder andere bekend staat om haar staanplaatsen en de sintelbaan. Verder bevat het shirt een brede v-hals met een subtiele blauwe lijn. Om de kraag bevinden zich dunne witte en blauwe strepen. Dit design komt bovendien terug aan de onderkant van de mouwen. De rechter borst en de mouwen bevatten het logo van de Duitse kledingsponsor JAKO en de linker borst bevat het logo van de club, welke wordt gekenmerkt door de lelie. Hoofdsponsor Software AG versiert het midden van het voetbalshirt en het speciale tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en witte kousen. Van de nieuwe shirts van Darmstad '98 zijn slechts 1898 shirts geproduceerd. Dit aantal verwijst naar het oprichtingsjaar van de Duitse Bundesliga club. Directeur Mark Pfitzner geeft nog even een reactie op de lancering: ''We willen ons laatste seizoen in het nog niet gerenoveerde Böllenfalltor stadion gebruiken om een ode te brengen aan het stadion en bovendien een statement te maken voor het behoud van de staanplaatsen in ons stadion.'' Check hieronder de foto's van het special edition shirt van Darmstadt '98. Deze zomer lanceerde de club al de nieuwe thuisshirts en uitshirts voor 2015-2016. Hierin speelt de club de Bundesliga en DFB Pokal wedstrijden. Schuster is momenteel trainer van de club en sterspelers zijn Sailer, Sulu en Heller!

Helaas weten wij niet waar de nieuwe voetbalshirts van Darmstadt '98 beschikbaar zijn. Check de beschikbare voetbalshirts van de club hiernaast of hieronder!

Koop het hier!


SV-Darmstadt -98-Bollenfaltor -voetbalshirt

Stadion -Am -Bollenfaltor -voetbalshirt