COPA lanceert Nederlands Elftal 1988 retro voetbalshirt

COPA heeft weer een nieuwe retro voetbalshirt van Nederland aan haar assortiment toegevoegd. Het kon ook niet anders dan dat het voetbalshirt van 1988 een keer aan de beurt was. 31 jaar na dato is de tijd daar! Het nieuwe Copa Football Nederlands Elftal shirt is namelijk geïnspireerd door het voetbalshirt van 1988, het shirt waarin Oranje haar enige prijs in de geschiedenis won, namelijk het EK van 1988. Aan het design van het voetbalshirt van destijds heeft COPA een moderne twist gegeven. Dat heeft het retro merk niet alleen gedaan. Het shirt is namelijk ontworpen in samenwerking met designer Angelo Trofa. Check!

Ben je direct fan van dit vette Nederlands Elftal 1988 shirt? Bestel het exclusief in deze winkel! 

COPA x Nederlands Elftal voetbalshirt moderne interpretatie van voetbalshirt 1988

Angelo Trofa is een bekende graphic designer, die met name bekend staat om zijn gave ''concept voetbalshirts'' op Instagram. Voor het design van het nieuwe Nederlands Elftal 1988 voetbalshirt is de Engelsman ook deels verantwoordelijk. De prestaties van Oranje in 1988 behoeven eigenlijk geen uitleg. We nemen het toch nog in vogelvlucht door. In 1988 vond het WK plaats in Duitsland. Onder aanvoering van bondscoach Michels nam Oranje het in de poulefase op tegen de Sovjet Unie, Ierland en Engeland. In de eerste wedstrijd nam het Nederlands Elftal het op tegen de Sovjet Unie. Deze wedstrijd ging geheel tegen de verhoudingen in met 1-0 verloren. Zaak was de volgende twee wedstrijden te winnen om een ticket voor de halve finale te bemachtigen. Zo gezegd, zo gedaan. Door drie doelpunten van uitblinker van Basten won Nederland met 3-1 van Engeland. Ook de laatste poulewedstrijd werd gewonnen. Pas in de 82ste minuut maakte Wim Kieft het verschil, waardoor Oranje de halve finale bereikte. In de finale nam het keurkorps van Michels het op tegen gastland West Duitsland. Hoewel Duitsland middels een strafschop van Matthaus nog op voorsprong kwam, kwam Oranje door doelpunten van Koeman (ook een strafschop) en van Basten nog langszij, waardoor de finale een feit was. In de finale was de Sovjet Unie opnieuw de tegenstander. Nederland had nog een appeltje te schillen met het land. Dat gebeurde ook. Nederland won de wedstrijd met 2-0 door doelpunten van Gullit en Van Basten. Het doelpunt van Van Basten staat vandaag de dag nog steeds bekend als één van de mooiste doelpunten ooit. De overwinning op de Sovjet Unie betekende de eerste prijs van Oranje ooit!

Het shirt van 1988 mag met recht een iconisch shirt genoemd worden. Dit komt niet alleen door de prestaties, maar ook door het design van het voetbalshirt. Je houdt ervan of niet! Het shirt wordt namelijk gekenmerkt door het design van diagonale blokken, welke in de jaren '80 ook wel als vissenschubben werden gezien. We pakken er twee reacties van spelers van destijds uit. Ruud Gullit zei het volgende:“Bij de Amsterdamse jeugd voetbalde ik altijd in heel strakke oude troep. Het was zo vaal, dat het er niet meer uitzag. Datzelfde idee had ik bij het Oranje-shirt dat we op het EK droegen.” Ook John van't Schip was niet erg enthousiast: ''“We lijken net goudvissen zo, met van die schubben erop.” Getuige de prestaties werd de tegenstanders van Oranje met het shirt angst ingeboezemd. Het nieuwe COPA 1988 retro shirt heeft hetzelfde schubbendesign als destijds en bevat een toelopende hals met witte details. De witte accenten komen ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Designer Angelo Trofa is ook verantwoordelijk voor het speciale logo op de linkerborst van het voetbalshirt. Deze bevat namelijk de Hollandse leeuw in hetzelfde schubbendesign als het shirt van 1988. Daarbij mag de Hollandse kroon natuurlijk niet ontbreken. De linkerborst van het shirt is uitgerust met het logo van COPA. De achterkant van het shirt bevat een nummer 12. Dit was het rugnummer van Van Basten in 1988. 

Het nieuwe COPA x Holland 1988 retro voetbalshirt is overigens onderdeel van een speciale Nations League 2018 finale collectie. Deze collectie bevat ook speciale retro shirts van de andere landen, die aan de finale deelnemen: Engeland, Zwitserland en Portugal. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Nederlands Elftlal 1988 shirt.

COPA Nederlands Elftal 1988 voetbalshirt kopen

Het nieuwe Nederlands Elftal COPA Football 1988 shirt kun je vanaf nu bestellen. Dit kan voor volwassenen in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van het voetbalshirt is € 59,95 en dit shirt wordt geleverd in een luxe cadeaubox. Gratis verzending gegarandeerd!

Bestel het voetbalshirt exclusief in deze winkel!