Colombia en Adidas hebben de nieuwe thuisshirts en uitshirt voor de komende twee seizoenen (2011-2012) bekend gemaakt. Adidas heeft sinds dit jaar het stokje overgenomen van Lotto, dat van 2003 tot 2010 de teamkleding van het nationale team van Colombia verzorgd heeft. Adidas is geen onbekende voor het Colombiaanse nationale team, ook gedurende de seizoenen 1985-1986 en de seizoen 1988-1990 verzorgde Adidas ook al de voetbalshirts en teamwear van het land. In de nieuwe shirts zal gespeeld worden tijdens de Zuid Amerikaanse kampioenschappen, welke deze zomer gehouden worden in Argentinie. Colombia gaat in de poulefase van de Copa America de strijdt aan met Japan, Argentinie en Bolivia.

 

Het nieuwe Colombia thuisshirt is geheel geel. De kraag is een blauwe V-hals met een dunne rode lijn eronder. Ook aan de onderkant van de mouwen komen de rode en blauwe banen terug, details uit de vlag van Colombia. De Adidas strepen ter hoogte van de schouders zijn eveneens blauw. Op de linkerborst staat het het logo van de Colombiaanse voetbalbond en op de andere borst het logo van Adidas. Het nieuwe uitshirt heeft hetzelfde design als het thuisshirt en is blauw en heeft een overwegend rode V-hals met een blauwe onderkant. De Adidas trademark strepen op het uitshirt zijn geel. In de kraag van zowel het uit- als het thuisshirt van Colombia is de vlag van Colombia te vinden. Tevens zijn beide shirts uitgerust met de Adidas Climacool techniek, wat zorgt voor de verkoeling van het lichaam, beschermt tegen hitte en zorgt voor een snellere afvoer van het vocht.

 

Check hierboven de foto's van de nieuwe Colombia shirts. De shirts kan je vanaf nu hier kopen. Check hier ook de oudere voetbalshirts van Colombia.