Het nieuwe Brazilië thuisshirt is vandaag officieel bekend gemaakt door teamkledingsponsor Nike en de Braziliaanse voetbalbond Confederação Brasileira de Futebol (CBF). Eerder lekte het design van het nieuwe voetbalshirt al uit via verschillende fora. Dit blijkt ook daadwerkelijk het nieuwe shirt van Brazilië te worden. In dit voetbalshirt speelt Brazilië de thuiswedstrijden tijdens het WK van 2014 in eigen land en de oefenwedstrijden op eigen bodem gedurende de periode 2014-2015. Brazilië is tijdens het WK van 2014 ingedeeld in poule A met Kroatië, Mexico en Kameroen. Waar Adidas veel van de WK voetbalshirts heeft gebaseerd op de shirts uit de jaren '80, heeft Nike het vrij simpel gehouden met het nieuwe Brazilië WK voetbalshirt, zonder de cultuur en traditie van het land uit het oog te verliezen.

Het thuisshirt van Brazilië is uiteraard overwegend geel en wordt gekenmerkt door de groene accenten. Zo is de y-vormige kraag groen, evenals de kleine band aan de onderkant van de mouwen. De binnenkant van de kraag is voorzien van een afbeelding van een kanarie (in het Braziliaans: Canarinho). De bijnaam van het nationale elftal van Brazilië is ''de Goddelijke Kanaries''. De rechter borst van het voetbalshirt bevat de swoosh van Nike in het groen en de andere borst bevat het embleem van de Braziliaanse voetbalbond met daaromheen een gouden uitlijning. Boven het logo staan de vijf kampioenssterren in het groen. Deze verwijzen naar de gewonnen WK's in 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002. Aan de binnenkant van het voetbalshirt ter hoogte van het hart (en dus de CBF badge) staat de tekst: ''Nascido para jogar futebol''. Dit betekent ''Geboren om te voetballen''. Het nieuwe Brazilië tenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje met een witte strip aan de zijkanten. Hierop staan bovendien het logo van Nike en de Braziliaanse voetbalbond. De kousen zijn geheel wit met een groene Nike swoosh op het midden. Check hieronder de foto's van het nieuwe Brazilië WK 2014 thuisshirt. Dit voetbalshirt kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de nieuwe Brazilië WK trainingsshirts, trainingspakken, N98 jackets, tenues en andere Brazilië WK 2014 merchandising. Inclusief 10% korting en officiële printing van alle sterspelers zoals Neymar, Oscar, Luiz, Paulinho en Silva. De bedrukking op het nieuwe Brazilië shirt is namelijk ook veranderd. Dit is een groene printing met kleine gaatjes, welke luchtdoorlatend zijn en ervoor zorgen dat vocht naar buiten wordt getransporteerd en de spelers cool houdt. Het design van de bedrukking is gebaseerd op de stijl en het lettertype, die wordt gebruikt op  hand printed Braziliaanse street posters!

Koop het hier... en geef hieronder net als ons je mening!

Brazilie Thuisshirt WK 2014


Brazilië Thuisshirt 2014-2015

Brazilië WK Voetbalshirt 2014-2015

Brazilië WK Thuisshirt

Brazilië Shirt 2014-2015

Brazilië Thuisshirt 2014-2016

Extra informatie Nike WK voetbalshirt

s
Alle Brazilië WK voetbalshirts zijn uitgerust met een speciaal systeem, welke de spelers helpt het lichaam op temperatuur te houden tijdens de wedstrijd. Alle voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de Brazilië voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van alle WK landen is gemaakt van recycled polyester. De Brazilië voetbalshirts van Nike bestaan voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 billioen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

 

Bron foto's: news.nike.com